Range Rover Velar SVR: V8 ισχύς για το coupe SUV


Η Land Rover εισήλθε με το Velar στην κατηγορία των coupe SUV. Οι Βρετανοί ήδη επεξεργάζονται μια ισχυρή έκδοση του μοντέλου τους.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/10/2018

Όταν πρόκειται για γρήγορα Range Rover, στη Land Rover αναλαμβάνει την ευθύνη το τμήμα SVR, το οποίο αυτόν τον καιρό ανέλαβε την εξέιλξη ενός Velar SVR.

Το RangeRoverVelarSVR θα εφοδιάζεται με έναν ισχυρό V8 κινητήρα

Το μείγμα... καρυκευμάτων για το Velar SVR έχει μακρά παράδοση στη Land Rover. Για την επάρκεια της δυναμικής της οδήγησης, ο γνωστός V8 των 5,0 lt., που υπερτροφοδοτείται από Kompressor, θα αποδίδει ισχύς πιθανώς μεταξύ 510 και 550 PS. Μάλιστα, στην Jaguar XE SV Project 8, το εν λόγω μηχανικό σύνολο έφτασε ακόμη και τα 600 PS. Σε κάθε περίπτωση, ο V8 θα έχει σαφώς πολύ υψηλότερη απόδοση σε σχέση με το V8 των 3,0 lt. με τα 380 PS, ο οποίος είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος κινητήρας.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες ψύξης του V8, η μπροστινη ποδιά θα διαθέτει μεγαλύτερες αεροεισαγωγές. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει μια μεγαλύτερη αεροτομή οροφής και ένα νεοσχηματισμένο πίσω πορτάκι με ένθετο έναν αεροδυναμικό διαχύτη. Νέες ρυθμίσεις θα δεχθούν η ανάρτηση και το σύστημα πέδησης, το οποίο στην έκδοση SVR θα εφοδιάζεται με μεγαλύτερα δισκόφρενα.

Προς το παρόν, η εταιρεία διαθέτει το Range Rover Sport SVR και την F-Type SVR, ενώ αυτόν τον καιρό δοκιμάζεται ένα F-Pace SVR. Με το Velar SVR, η Range Rover στοχεύει στον ανταγωνισμό της Porsche Cayenne Turbo και της νέας Maserati Levante GTS.