To Kia Niro EV Concept στην CES 2018


H κορεατική εταιρία παρουσίασε ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο concept που προβάλει την σχετική τεχνολογία της Kia και που προετοιμάζει το έδαφος για ένα EV μοντέλο.

  • 9/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Las Vegas και στην φετινή έκθεση ηλεκτρονικών έγινε η παρουσίαση του Niro EV Concept με τους Κορεάτες να ανακοινώνουν παράλληλα τα πλάνα τους για την αυτόνομη τεχνολογία, την συνδεσιμότητα (σε δίκτυο 5G) και την παραγωγή 16 προηγμένων συστημάτων πρόωσης για τα οχήματα της έως το 2021.

Ανάμεσα σε αυτά τα συστήματα περιλαμβάνονται υβριδικές, plug-in υβριδικές και EV διατάξεις, αλλά και ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο με κυψέλες καυσίμου που θα μπει στην παραγωγή το 2020. Το Niro EV θα ξεκινήσει να πωλείται στις ΗΠΑ από τα τέλη αυτού του χρόνου και αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο.

Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο Las Vegas εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 PS που μεταφέρει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Η μπαταρία λιθίου-πολυμερών έχει χωρητικότητα 64 kWh για να προσφέρει αυτονομία που κυμαίνεται στα περίπου 380 km, σύμφωνα με την κορεατική εταιρία.