Αυτό το pit stop-παρωδία θα μπορούσε να είναι και της φετινής Ferrari (video)


Η λέξη «μαντάρα» περιγράφει πλήρως το περιστατικό που συνέβη στην πίστα Talladega για το πρωτάθλημα Nascar, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία ενός pit stop.

  • 4/10/2022

Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο περιστατικό, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Ευρώπης, συνέβη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον αγώνα Nascar της Talladega, στην Alabama, όπου δεν υπάρχει διαχωριστικό ανάμεσα στο pit lane και στην άσφαλτο που τρέχουν τα αυτοκίνητα.

Το... κακό δεν άργησε να συμβεί και αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν μέλος του pit crew της οδηγού Hailie Deegan (Ford). Με τον αγώνα να της πηγαίνει εξαιρετικά, η 21χρονη μπήκε στα pits για να αλλάξει ελαστικά ωστόσο, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, μία λάθος κίνησή της είχε ως αποτέλεσμα ένας από τους μηχανικούς να πέσει και χάσει από τα χέρια του το ελαστικό που μετέφερε.

Στη συνέχεια, το ελαστικό κυλώντας πέρασε μπροστά από τα αυτοκίνητα που έτρεχαν και ο μηχανικός αποφάσισε να διασχίσει την πίστα και να το κυνηγήσει για να σταματήσει την τρελή του πορεία. Αυτή η κίνηση είναι ενάντια στους κανονισμούς του Nascar και έτσι αμέσως το μέλος αποβλήθηκε. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι από όλη αυτή την... αναμπουμπούλα δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουμε δει αρκετά περίεργα περιστατικά στα pit stop της Ferrari αλλά ευτυχώς κανένα σαν και το παρακάτω.

Δείτε το video…