H Prom Racing στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Prom Racing, φοιτητική ομάδα Formula Student του Ε.Μ.Π., συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

  • 26/9/2022

Το διάστημα από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου η Prom Racing βρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έπειτα από πρόσκληση της Πρυτανείας του ΕΜΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας προώθησε το έργο και τις επιτυχίες της.

Η παρουσία της ομάδας στην 86η Δ.Ε.Θ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς πληθώρα του πολιτικού, του τεχνολογικού και του πανεπιστημιακού κόσμου της χώρας είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί στο περίπτερο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου βρισκόταν το δεύτερο ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας, το P22. Μέλη της ομάδας παρουσίασαν το έργο, τις δράσεις και τους στόχους της Prom Racing όπου και αποκόμισαν τα εύσημα για την δουλειά τους καθώς και κίνητρο για να συνεχίσουν την υψηλού επιπέδου προσπάθεια για επίτευξη διακρίσεων στον παγκόσμιο μηχανολογικό διαγωνισμό Formula Student.

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς του ΕΜΠ και την Πρυτανεία που μας τίμησαν με την πρόσκλησή τους να παρευρεθούμε στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τον τελευταίο μας ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο.καθώς και όλους τους χορηγούς και συνεργάτες μας που μας στήριζαν και στηρίζουν σε κάθε μας βήμα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών καθώς και στο Εργαστήριο Τεχνολογίας των Κατεργασιών (Κτίριο Ξ) του ΕΜΠ για την αμέριστη στήριξή τους στο εγχείρημά μας", δήλωσε ο Γιάννης Σάλτας, αρχηγός της Prom Racing.

Οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενημέρωσαν παράλληλα και το ευρύ κοινό που παρευρέθηκε στην 86η Δ.Ε.Θ για το επίπεδο τεχνογνωσίας που έχει εφαρμοστεί στη κατασκευή του δεύτερου ηλεκτρικού μονοθεσίου της Prom Racing καθώς και για τους τρόπους λειτουργίας και δομή της ομάδας. Το ενδιαφέρον των φοιτητών που συνομίλησαν με τα μέλη της Prom Racing ήταν ιδιαίτερα υψηλό καθώς η περίοδος ένταξης νέων μελών (recruitment) έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Τα υποψήφια νέα μέλη της Prom Racing μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση τους πατώντας εδώ.