Ο χώρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποχαιρετά τον Ken Block


Τα νέα του χαμού του Ken Block σόκαραν τον κόσμο της αυτοκίνησης και του motosport, με πολλούς αστέρες του χώρου να τον αποχαιρετούν μέσα από αναρτήσεις στα social media.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 4/1/2023

Θρύλοι αποχαιρετούν τον θρύλο: Ο κόσμος της F1, του WRC, των stunts και του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνολικά, θρηνούν για τον άδικο και πρόωρο χαμό του Ken Block, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες τα ξημερώματα σε ατύχημα με το snowmobile του.

Ξεκινώντας από τα «ενδοοικογενειακά», ο συνιδρυτής του Hoonigan, και πολύ στενός φίλος του Block, Travis Pastrana, έγραψε στο Instagram: «Ο Ken ήταν πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους.. όμως πρώτα απ' όλα ήταν ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης. Από όλες τις φορές που τον έχω δει στην κορυφή του βάθρου, ο Ken ήταν πιο ευτυχισμένος και περήφανος φέτος, που αγωνιζόταν μαζί με τη γυναίκα και τη μεγαλύτερη κόρη του. Ο Ken ήταν η καρδιά του ράλλυ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επίδραση που είχε και θα συνεχίσει να έχει στο άθλημά μας είναι μεγαλύτερη από την ίδια τη ζωή. Για εμένα, ο Ken ήταν φίλος, αντίπαλος, μέντορας, αφεντικό, συνεργάτης και οικογενειάρχης, ο οποίος ήταν πιο περήφανος να μου δείχνει φωτογραφίες των παιδιών του στα καρτ, παρά για τον ίδιο του τον εαυτό, όταν έσπαζε κάποιο νέο ρεκόρ με κάποια από τα πιο «κουλ αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί» που οδηγούσε συχνά. Ο Ken έζησε τη ζωή του στο έπακρον. Έφυγε νωρίς, όπως και πολλοί από τους κορυφαίους πριν από αυτόν. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.»

Και το ίδιο το WRC εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του θρύλου: «Η οικογένεια του WRC στέλνει την αγάπη και τη συμπόνοιά της στην οικογένεια και τους φίλους του θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ken Block.»

Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter: «Με μεγάλη λύπη μαθαίνω τον θάνατο του φίλου μου, Ken Block. Μία έμπνευση για όλους μας και ένας κύριος του σπορ. Οι σκέψεις και οι προσευχές της FIA είναι με την οικογένεια και τους φίλους του σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. RIP.»

«Σοκαρισμένος και λυπημένος με τον θάνατο ενός αληθινού οροσήμου του αθλήματος μας. Ένας παθιασμένος αγωνιστής και πραγματικός πρωτοπόρος που ενέπνευσε τόσους πολλούς από εμάς. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου. Όλη μου η αγάπη είναι με την οικογένεια και τους φίλους σου,» είπε ο Thierry Neuville στο Facebook.

Και ο πρώην συναθλητής του Neuville στην Hyundai στο WRC, Ott Tanak, εξέφρασε τη λύπη του μέσω του Twitter: «Το άθλημα μας έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο σήμερα. Ο Ken ήταν ένας οραματιστής και ένας αληθινός θρύλος που έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς από εμάς. Αναπαύσου εν ειρήνη, Ken!»

Με τη σειρά του και ο Lewis Hamilton εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μέσω του Instagram: «Έμεινα εκτός των social media για να εστιάσω στην υγεία και την ευεξία μου. Σήμερα έμαθα για τον χαμό ενός στενού μου φίλου. Είμαι συντετριμμένος με τον θάνατο του Ken Block. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, πάντα ζούσε τη ζωή στο έπακρον. Θυμάμαι την πρώτη φορά που δουλέψαμε μαζί και πόσο θετικός ήταν. Τόσο ταλέντο πίσω από το τιμόνι. Πριν μερικά χρόνια περάσαμε μερικές μέρες μαζί στον Καναδά, κάνοντας σκι και snowboard. Σεβόμασταν ο ένας τον άλλο τόσο πολύ. Θα λείψει σε όλους πραγματικά και οι σκέψεις και προσευχές μου βρίσκονται με την πανέμορφη οικογένειά του. Έφυγε πολύ νωρίς. Αναπαύσου εν ειρήνη, Ken,» είπε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Χάνοντας τον Ken Block, χάσαμε έναν θρύλο σήμερα. Ενέπνευσε γενιές λάτρεων της αυτοκινητοβιομηχανίας, και ήρθε να εμπνεύσει όλους εμάς και στη Ford Motor Company. Ήμουν τυχερός που αποκάλεσα τον Ken φίλο. Ήταν πραγματικά μοναδικός – καινοτόμος, ταλαντούχος οδηγός και ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ. Ήταν η προσωποποίηση της χαρά για την οδήγηση, το drift και τους αγώνες. Είχε απεριόριστη φαντασία για τη δημιουργία ξεχωριστών αυτοκινήτων και ιδιαίτερων στιγμών. Οι καρδιές μας είναι στην οικογένειά του αυτό το διάστημα, και θρηνούμε την απώλειά του μαζί με την κοινότητα που έθρεψε με το σθένος και το πνεύμα του,» είπε ο Jim Farley, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Company.

Ο Petter Solberg, αλλά και ο γιος του, Oliver, εξέφρασαν τη λύπη τους για τον άδικο χαμό του εμβλήματος του ράλλυ και των stunts: «Ένας κορυφαίος οδηγός, ένας υπέροχος φίλος, οικογενειάρχης, και έμπνευση για εκατομμύρια ανά τον κόσμο. Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα, και οι σκέψεις μας είναι με την υπέροχη οικογένεια του Ken,» είπε ο Petter.

Αντίστοιχα, ο Oliver είπε: «Ήρωα και φίλε μου, ήσουν πραγματική έμπνευση και θα σου είμαι πάντα ευγνώμων για τις ευκαιρίες και τη βοήθεια που μου προσέφερες. Η σκέψη μου είναι με την οικογένειά σου.»

Και ο Jenson Button μίλησε για τον αδικοχαμένο Ken Block: «Βρίσκομαι σε σοκ με τον θάνατο του Ken Block. Ένα μεγάλο ταλέντο που έκανε τόσα πολλά για το σπορ μας. Ήταν ένας πραγματικός οραματιστής με το δικό του ιδιαίτερο στυλ και το μεταδοτικό του χαμόγελο. Το σπορ μας έχασε έναν από τους καλύτερους σήμερα, αλλά και έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Στέλνω αγάπη και αγκαλιές στην οικογένεια Block.»