Η κόρη του Ken Block στο στόχαστρο της M-Sport


Η Lia Block φαίνεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της M-Sport μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις της στο ARA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HOONIGAN
  • 30/5/2023

Η Lia Block ακολουθεί τα χνάρια του αδικοχαμένου πατέρα της, Ken, και αγωνίζεται σε ράλλυ από μικρή ηλικία.

Στο πρόσφατο Oregon Trail Rally στις ΗΠΑ, η Block ήρθε 4η, εντυπωσιάζοντας από ό,τι φαίνεται όχι μόνο το εγχώριο, αλλά και το διεθνές κοινό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dirtfish.com, η M-Sport ενδιαφέρθηκε αρκετά για το πώς τα πήγε στον εν λόγω αγώνα η 17χρονη οδηγός, με τον επικεφαλής της ομάδας Richard Millener να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτό που έκανε ήταν εντυπωσιακό. Είχαμε ήδη το βλέμμα μας στραμμένο στη Lia πέρυσι, γιατί είναι νέα και γιατί οδηγούσε ένα Fiesta Rally4. Τώρα οδηγεί Subaru και είναι ενδιαφέρον το πώς θα προσαρμοστεί από το προσθιοκίνητο στο τετρακίνητο αυτοκίνητο.

«Εξετάζουμε νεαρούς οδηγούς σε όλο τον κόσμο και είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους. Πάντα κοιτάμε για κάτι το ξεχωριστό, κάτι το έξτρα. Ίσως να το είδαμε αυτό από τη Lia στο Oregon. Φάνηκε να διαχειρίζεται κάποια ζητήματα υπερθέρμανσης την πρώτη μέρα αρκετά καλά και μετά πίεσε ως την Κυριακή.

«Είναι, επίσης, προφανές ότι έχει καλό χειρισμό του αυτοκινήτου, όπως και θάρρος και αφοσίωση.»

Το ερώτημα είναι αν η Block θα πάρει την ευκαιρία να δοκιμάσει έστω για τη βρετανική ομάδα, με τον Millener να τονίζει πως «θα το σκεφτούμε,» συνεχίζοντας:

«Θα πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες, αλλά θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να περάσουμε λίγο χρόνο με τη Lia και να δούμε πώς τα πάει πίσω από το τιμόνι. Το σπορ χρειάζεται νέους οδηγούς, και δη γυναίκες και Αμερικανούς. Η Lia πληροί όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.»