Τρομακτικό ατύχημα στο WEC υπενθυμίζει πόσο επικίνδυνη είναι η πίστα του Spa (photo)


Ο χθεσινός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής στο Spa-Francorchamps υπενθύμισε σε όλους για ακόμα μία φορά, πόσο «τρομακτική» είναι στην πραγματικότητα η πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / FIA WORLD ENDURANCE CHAMPIONSHIP - TWITTER
  • 30/4/2023

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής βρέθηκε για ακόμα μία φορά στη θρυλική πίστα του Spa-Francorchamps, με τα νέα πρωτότυπα LMDh και LMH hypercars να περνούν με το γκάζι στο τέρμα από την Eau Rouge. Πρόκειται για μία από τις πιο γρήγορες στροφές του κόσμου, που φυσικά απαιτεί ιδιαίτερη ακρίβεια στον τρόπο που οδηγεί κανείς, και σίγουρα κανένας οδηγός δε θα ήθελε το όχημά του να υποστεί κάποια βλάβη, την ώρα που περνά από εκεί.

Πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί σε εκείνο το σημείο της πίστας και το καθένα είναι πιο τρομακτικό από το προηγούμενο. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν με το εκάστοτε όχημα να καταλήγει στις μπαριέρες και να διαλύεται, και τον οδηγό να τραυματίζεται σοβαρά, ή και σε κάποιες περιπτώσεις, θανάσιμα.

Ένα τέτοιο ατύχημα είχε την ατυχία να βιώσει κι ο οδηγός της Cadillac, Regner van der Zande, όταν στον χθεσινό εξάωρο αγώνα του WEC ενεπλάκη σε μία μάχη με τις δύο Ferrari 499 P, η οποία δεν κατέληξε όπως θα ήθελε. Ο ολλανδός οδηγός βγήκε εκτός δρόμου στην Raidillon, χάνοντας τον έλεγχο του οχήματός του και καταλήγοντας στις μπαριέρες.

Λίγα μέρη του οχήματός του επέζησαν του ατυχήματος, όμως ο ίδιος κατάφερε να βγει αλώβητος από αυτό, χωρίς να χρειάζεται βοήθεια. Λίγες στιγμές μετά τη σύγκρουση, η Chip Ganassi Racing έκανε γνωστό ότι η Cadillac του van der Zande υπέστη βλάβη στο υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης, αφήνοντάς τον «επιβάτη» στο ίδιο του το όχημα στο πιο γρήγορο σημείο της πίστας.

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα: