Volkswagen Dune Concept (VIDEO)


Με την crossover παραλλαγή του Beetle και με το Passat BlueMotion 1.4 TSI η γερμανική εταιρεία στην αμερικανική έκθεση.

  • 14/1/2014

Η Volkswagen βγάζει από την αποθήκη της Ιστορίας το πρωτότυπο Dune, το αναβαθμίζει στα δεδομένα του νέου Beetle και φημολογείται ότι ετοιμάζεται να το περάσει στην παραγωγή ενόψει του 2015.

Το γερμανικό crossover και το Passat BlueMotion 1.4 TSI θα βρίσκονται στο επίκεντρο των εκθεμάτων της εταιρείας στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Βόρειας Αμερικής, που ανοίγει τις πύλες του στις 13 Ιανουαρίου 2014 στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.

Το Dune, που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2000 αλλά δεν βρήκε ποτέ το δρόμο της παραγωγής, βασίζεται στην τελευταία γενιά του νέου Beetle και έχει πολλά από τα στοιχεία ενός ήπιου crossover. Για παράδειγμα, αυξημένο ύψος, πιο μυώδεις θόλους με μεγαλύτερους τροχούς και προστατευτικά του αμαξώματος. Στο εσωτερικό του η έντονη χρήση του κίτρινου χρώματος και μια χειρολαβή του συνοδηγού στη θέση που βρίσκεται το ντουλαπάκι, δίνουν έμφαση στο χαρακτήρα του Dune.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εκθεσιακό πρωτότυπο Dune του Ντιτρόιτ θα έχει τον δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 210 ίππων της VW, σε συνδυασμό με το διπλού συμπλέκτη εξατάχυτο κιβώτιο DSG.