MG ZS: To νέο SUV με premium χαρακτήρα και casual τιμή!


Με τη νέα εποχή της MG, η θρυλική βρετανική φίρμα, παρουσίασε και στη χώρα μας το MG ZS, ένα άρτια εξοπλισμένο οικογενειακό SUV που συνάμα είναι κομψό και άνετο, ιδανικό για οικογένειες, trendy urbanistas αλλά και δραστήριους fans των σπορ εκτός της πεπατημένης. Δεν είναι όμως το νέο μοντέλο της MG μόνον αυτό.

  • 24/11/2023

H εντυπωσιακή και συνάμα δυναμική σχεδίαση του MG ZS αποτελεί την πιο εκκωφαντική δήλωση για το τι είναι το νέο μοντέλο της θρυλικής φίρμας: Kάθε εκατοστό αυτού του SUV είναι άρτια κατασκευασμένο και σοφά μελετημένο. Με το μεγάλο, διάσημο οκταγωνικό λογότυπο, μάσκα σε σχήμα διαμαντιού, full LED προβολείς και diamond-cut ζάντες αλουμινίου έχει τις ιδανικές αναλογίες (μήκος 4.323 mm, πλάτος 1.809 mm, ύψος 1.620 mm και μεταξόνιο 2.580 mm) για να είναι το τέλειο μικρομεσαίο SUV ιδανικό για οδήγηση στην πόλη και όχι μόνον. Είναι λοιπόν το MG ZS μια έξυπνη επιλογή για όσους αναζητούν ένα ευρύχωρο και πρακτικό όχημα σε συνδυασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και πολυτέλεια που δε συναντάς εύκολα στην κατηγορία.

Ευρυχωρία και υψηλή τεχνολογία

Διαθέτοντας έναν από τους καλύτερους χώρους στην κατηγορία του, το MG ZS είναι ικανό να καλύψει ιδιαίτερα αυξημένες μεταφορικές ανάγκες. Ο χώρος αποσκευών των 448 λίτρων είναι απλά ο κορυφαίος της κατηγορίας ενώ, χάρη στα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα έχει χωρητικότητα που μπορεί να φτάσει στα 1.166 λίτρα. Σημαντικό πλεονέκτημα επίσης αποτελούν οι άπλετοι χώροι αποθήκευσης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου καθώς και η δυνατότητα μεταφοράς φορτίου στην οροφή ως 75kg. Όμως όλα τούτα δε θα ήταν παρά κοινότυπα και βαρετά αν δεν συνδυάζονταν με πρωτοφανή επίπεδα πολυτέλειας.

Πράγματι, με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, δερμάτινες λεπτομέρειες, εμφανείς ραφές και πολυτελές styling το MG ZS συνδυάζει κορυφαίο φινίρισμα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε μια καμπίνα έτοιμη να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον. Το σύστημα κλιματισμού, για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένο με φίλτρο σωματιδίων PM 2.5 που εξασφαλίζει φρέσκο και υγιεινό αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας, διατηρώντας έτσι έναν εξαιρετικά υγιή Δείκτη Ποιότητας Αέρα (AQI). Επίσης με μια τεράστια πανοραμική ηλιοροφή 1,19 m2 έχετε άπλετο φως και αίσθηση ευρυχωρίας ανώτερης κατηγορίας.

Από την άλλη, το ταμπλό του MG ZS έχει σχεδιαστεί με στυλ και απλότητα και διαθέτει μια εντυπωσιακή, πλήρως ψηφιακή οθόνη πληροφοριών, Virtual Cockpit Display. Το δε σύστημα infotainment περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής 10,1? με διασύνδεση Apple CarPlay και Android Auto και ήχο surround με έξι ηχεία αλλά και δορυφορική πλοήγηση.

Και όπως θα περιμένατε από ένα πολυτελές SUV, στο MG ZS, η ασφάλεια τίθεται ως κορυφαία προδιαγραφή. Γι' αυτό βασίζεται σε μία πλατφόρμα σχεδιασμένη από ομάδες μηχανικών στη Μεγάλη Βρετανία, με μεγάλη στρεπτική ακαμψία χάρη στη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής. Αυτό όχι μόνο εγγυάται άριστα οδικά χαρακτηριστικά αλλά και ασφάλεια. Ακόμη, ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση, περιλαμβάνονται τα συστήματα Blind Spot Monitoring (Ανίχνευση τυφλού σημείου) και Rear Traffic Alert (Προειδοποίηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας) για την πρόληψη και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων αλλά και με κάμερα παρκαρίσματος 360° που εξασφαλίζει απρόσκοπτη ορατότητα ακόμα και στις πιο στενές θέσεις στάθμευσης και μάλιστα με προηγμένα 3D γραφικά που όμοιά του δεν υπάρχουν στην κατηγορία.

Ισχύς και αποδοτικότητα

Σε ό,τι αφορά τη μηχανολογία, το ZS εξοπλίζεται με ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου απόδοσης 106 PS αλλά και με έναν turbo τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 999 cc απόδοσης 111 PS, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της διάσημης Aisin. Η δε ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού παρέχεται από την ZF, μια από τις κορυφαίες εταιρίες συστημάτων κίνησης και μετάδοσης.

Οι αναρτήσεις με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω προσφέρουν την τέλεια αναλογία άνεσης και κρατήματος, στοιχεία που σε συνδυασμό με τη μελετημένη ηχομόνωση προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης όχι μόνο για την κατηγορία αλλά και συνολικά!

More for less

Κι αν όλα τα παραπάνω σας φαντάζουν ακριβά, δεν ισχύει το ίδιο με την τιμή, τις εγγυήσεις και τον παρεχόμενο εξοπλισμό. Έτσι, το MG ZS διατίθεται με τιμή από 18.950 ευρώ και με την κορυφαία εγγύηση 7 ετών ή 150.000 km της MG MOTOR GREECESyngelidis Automotive Companies για να έχετε όχι μόνο την άνεση που προσφέρει ένα κορυφαίο SUV αλλά και την ξεγνοιασιά ενός κορυφαίου κατασκευαστή κι ενός αξιόπιστου δικτύου.