Ανανέωση και για το «ευρωπαϊκό» Jeep Cherokee


Τον Ιανουάριο είχε παρουσιασθεί στο Detroit το ανανεωμένο Cherokee που τώρα θα είναι διαθέσιμο και με νέους κινητήρες στην Ευρώπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/9/2018

Αναφορικά με την γκάμα των κινητήρων εξακολουθεί να υπάρχει ο αναβαθμισμένος πετρελαιοκινητήρας 2.2 Multijet που αποδίδει 150 PS και 195 PS στην ισχυρότερη εκδοχή του. Η εν λόγω έκδοση συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο με εννέα σχέσεις όταν το σύστημα τετρακίνησης υπάρχει στην μεγάλη έκδοση diesel.

Εδώ να πούμε πως υπάρχουν τρία συστήματα (το αυτόματο, αυτό με «κοντές» σχέσεις και εκείνο με κλείδωμα του πίσω διαφορικού), καθώς και τέσσερα προγράμματα κίνησης (τα Αuto, Snow, Sport και Sand/Mud). Για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις υπάρχει και η νέα turbo δίλιτρη έκδοση βενζίνης με ισχύ 270 PS.

Το νέο Cherokee έχει ένα εκτενές facelift με μία πιο συμβατική προσέγγιση. Και αυτό διότι το απερχόμενο μοντέλο με τα πιο ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα μπροστά είχε δεχθεί έντονες κριτικές και είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις. Τώρα το στιλ του Cherokee είναι πιο κοντά σε εκείνο του Compass και με τους νέους προβολείς να δείχνουν πιο ταιριαστοί γύρω από την εμβληματική μάσκα της Jeep.

Μικρότερης έκτασης είναι τα νέα στοιχεία στο εσωτερικό όπου η νέα οθόνη TFT προσφέρεται (ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού) σε διάσταση 5, 7 ή 8,4 ίντσες προσφέροντας νέες δυνατότητες διασύνδεσης, ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός έχει εμπλουτιστεί με νέα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφαλείας του οδηγού. Ο χώρος αποσκευών μαζί με τον υποδαπέδιο φτάνει πλέον τα 570 lt συνολικά.