Έρχεται και ηλεκτρικό Opel Corsa!


Του χρόνου αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γενιά Corsa και το 2020 η ηλεκτρική του εκδοχή η οποία τελικά θα ονομάζεται eCorsa.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/6/2018

Η Opel διανύει μία εντελώς διαφορετική εποχή από αυτή που ξέραμε και υπό την ιδιοκτησία πλέον της PSA. Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στην κοινή χρήση των μηχανικών μερών και των σασί ώστε να μειωθεί στο μισό το κόστος εξέλιξης για την Opel και όπως είναι λογικό σε αυτή την στρατηγική εμπλέκεται και η ηλεκτροκίνηση.

Τα πλάνα για την Opel και μέχρι το 2024 είναι κάθε νέο μικρό και μεσαίο μοντέλο να διαθέτει μία έκδοση μηδενικών ρύπων (δηλ. ηλεκτρική) όταν τα μεγαλύτερα μοντέλα θα είναι ηλεκτροϋβριδικά. Το ηλεκτρικό eCorsa θα παρουσιαστεί σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα και θα τοποθετείται δίπλα στο plug-in υβριδικό Grandland X και φυσικά το Ampera-e.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP που θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα Peugeot 208 και Citroen C3. Η αυτονομία θα είναι περίπου στα 300-400 km, ενώ ίσως και να υπάρξουν δύο εκδόσεις μπαταριών (μία μικρή φτηνότερη και μία μεγαλύτερη ακριβότερη). Τα σχέδια της PSA περιλαμβάνουν και ένα ηλεκτρικό Opel van που επίσης θα παρουσιαστεί τόσο με τα σήματα της Peugeot όσο και της Citroen.