Η Opel θα μειώσει το κόστος εξέλιξης έως 50%


Χάρη στις πλατφόρμες του ομίλου PSA η γερμανική εταιρία θα καταφέρει να εξοικονομήσει τεράστια ποσά που θα την ωφελήσουν στην συνέχεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/6/2018

Με την κοινή χρήση κινητήρων, συστημάτων μετάδοσης, ηλεκτρονικών  και φυσικά την προσαρμογή σε επίπεδο πλατφόρμας, η Opel θα καταφέρει να μειώσει δραματικά το κόστος εξέλιξης των νέων της μοντέλων. Ουσιαστικά, τα βασικά στοιχεία κάθε νέου μοντέλου θα προέρχονται από τον όμιλο PSA, από τα συστήματα πολυμέσων μέχρι και τα καθίσματα, σύμφωνα με είδηση του autonews.com.

«Χάρη στην χρήση των κοινών σασί θα μπορούμε να εξοικονομήσουμε από 20 έως 50% περισσότερα κονδύλια από το πρόγραμμα εξέλιξης για κάθε νέο μοντέλο Opel και σε σχέση με το προηγούμενο» δήλωσε ο Michael Lohscheller, o CEO της γερμανικής μάρκας.

Το νέο Corsa που θα παρουσιαστεί του χρόνου θα χρησιμοποιεί την εξελιγμένη πλατφόρμα της PSA. Ήδη τα Grandland X και Combo Life βασίζονται στην πλατφόρμα EMP2. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η PSA αγόρασε την Opel από την General Motors για 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.