Peugeot Expert: Αναλυτικά στην Ελλάδα από 19.900


Το νέο Peugeot Expert έρχεται να ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία της μάρκας στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με τις τιμές του στην Ελλάδα να ξεκινάνε από 19.900.

  • 25/8/2016

Το νέο μοντέλο διακρίνεται από την ελκυστική σχεδίαση, την κορυφαία ποιότητα, πρακτικότητα και όλα τα πλεονεκτήματα που διασφαλίζει η μεταβλητή πλατφόρμα EMP2. Συμπαγή δομή, υψηλή ποιότητα κατασκευής, πρακτικοί χώροι, μειωμένο βάρος και εξαιρετικά αποδοτικοί κινητήρες.

Είναι το μοντέλο που εισάγει νέες καινοτομίες στην επαγγελματική κατηγορία, όπως είναι οι ηλεκτρικά ανοιγόμενες συρόμενες πλαϊνές πόρτες, το έξυπνο σύστημα αποθήκευσης Moduwork, το σύστημα αυτόνομης πέδησης Active Safety Brake, το ολοκληρωμένο πακέτο υποβοήθησης στάθμευσης VisioPark και την διασυνδεμένη 3D πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο.

To νέο Peugeot Expert προσφέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο στα 1.400 κιλά και θα διατίθεται σε τρία μήκη αμαξωμάτων: από τη νέα έκδοση Compact των μόλις 4,6 μέτρων, μέχρι την μεγαλύτερη των 5,3 μέτρων. Είναι ένα βαν που λύνει τα χέρια του επαγγελματία στην πόλη, με χαμηλό ύψος στα 1,9 μέτρα, ενώ προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια από κάθε άλλο μοντέλο στην κατηγορία, αποσπώντας την κορυφαία αξιολόγηση με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Διαθέσιμο σε τρία μήκη αμαξωμάτων και με τρία καθίσματα εμπρός, το νέο PEUGEOT Expert προσφέρει έως 6,6 κυβικά μέτρα ωφέλιμου χώρου και έως 1.400 κιλά ωφέλιμου φορτίου με μέγιστο ωφέλιμο μήκος στα 4 μέτρα! Οι εκδόσεις Standard και Long με μήκος στα 4,95 και 5,30 μέτρα αντίστοιχα, έχουν σχεδιασθεί για τον πυρήνα της αγοράς, ενώ η έκδοση Compact των 4,6 μέτρων, είναι μοναδική στην κατηγορία και προσφέρει φορτία έως 5,1 κυβικά μέτρα και έως 1.400 κιλά, με ωφέλιμο μήκος στα 3,32 μέτρα. Οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις και πρόβολοι του αμαξώματος, επιτρέπουν στο νέο PEUGEOT Expert μια ασυναγώνιστη ευελιξία που είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως σε αστικά κέντρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το εξαιρετικά μικρό ύψος των 1,9 μέτρων, κάτι σπάνιο για την κατηγορία, εγγυάται πως το νέο Peugeot Expert θα έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο στάθμευσης!

Κινητήρες, άνεση, ασφάλεια

Eξοπλίζεται με τους νέας γενιάς αποδοτικούς BlueHDi κινητήρες προδιαγραφών Euro 6, με επιλογές από 95hp/210 Nm έως 180hp/400 Nm και τις περισσότερες από αυτές να συνδυάζονται με σύστημα Stop&Start. Όλες οι εκδόσεις προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης, ενώ οι τιμές κατανάλωσης και CO2 αποτελούν ρεκόρ για την κατηγορία, με αποκορύφωμα την έκδοση BlueHDi που καταναλώνει μόλις 5,1 λτ./100χλμ. και εκπέμπει έως 133 γρ. CO2/χλμ.! Αξιοσημείωτο είναι πως όλη η γκάμα του PEUGEOT Expert έχει μέσο όρο κατανάλωσης στα 5,4 λτ./100 χλμ. με μέσο όρο εκπομπής στα 140 γρ./χλμ. και αποτελούν τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας!

Το νέο PEUGEOT Expert προσφέρει μία ευρεία γκάμα από συστήματα άνεσης και ασφάλειας που εισάγονται για πρώτη φορά ή που σπανίζουν στην κατηγορία, όπως είναι:

- Οι ηλεκτρικά ανοιγόμενες συρόμενες πλαϊνές πόρτες που αποτελούν μία πρωτιά για την αγορά.

- Η προηγμένη ευελιξία στην καμπίνα χάρη στο πακέτο Moduwork που εξασφαλίζει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και συμβάλλει στην μεταμόρφωση του εσωτερικού σε ένα μικρό γραφείο, το head-up display όπως και το σύστημα αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας και ορίων ταχύτητας.

- Το σύστημα αυτόνομης πέδησης Active Safety Brake για αποφυγή σύγκρουσης και η αυτόματη εναλλαγή των μεγάλων προβολέων.

- Για πρώτη φορά ένα από τα μοντέλα της μάρκας εξοπλίζεται με το σύστημα διασυνδεμένης 3D πλοήγησης με φωνητικές εντολές και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης VisioPark 1 με κάμερα οπισθοπορείας για οπίσθια θέαση σε γωνία 180° και με δυνατότητα μεγέθυνσης, καθώς και το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού Driver Attention Alert.

Ρεκόρ κατανάλωσης

Η αρχιτεκτονική του μπροστινού μέρους σε συνδυασμό με την γεωμετρία της μπροστινής ανάρτησης, επιτρέπουν την εύκολη προσαρμογή των κινητήρων 1.6 L και 2.0 L BlueHDi. Τα παρελκόμενα μέρη έχουν βελτιωθεί σε ποιότητα και απόδοση και χρησιμοποιούνται σε σημεία όπως είναι το πάνελ ψύξης, η τροφοδοσία αέρα, η απόληξη της εξάτμισης και το ηλεκτρικό δίκτυο. Χάρη στη νέα πλατφόρμα έχει επιτευχθεί μείωση από 100 έως 150 κιλά, ανάλογα με την έκδοση κινητήρα, σε σύγκριση με την τελευταία γενιά PEUGEOT Expert. Ο συνδυασμός της νέας πλατφόρμας με τους κινητήρες της σειράς
BlueHDi επιτρέπουν στο PEUGEOT Expert να πετύχει ρεκόρ στις καταναλώσεις καυσίμου:

- 1.6 L BlueHDi 95hp, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από 5,5 λτ./100χλμ. με 144 γρ. CO2/χλμ.

- 1.6 L BlueHDi 115hp S&S, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από 5,1 λτ./100χλμ. με 133 γρ. CO2/χλμ.

- 2.0 L BlueHDi 120hp S&S, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από 5,3 λτ./100χλμ. με 139 γρ. CO2/χλμ.

- 2.0 L BlueHDi 150hp S&S, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από 5,3 λτ./100χλμ. με 139 γρ. CO2/χλμ.

Οι κινητήρες BlueHDi συνδυάζονται με καταλυτικό σύστημα ρύπων SCR (Selective Catalytic Reduction) με επιπρόσθετο φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter). Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα είναι σύμφωνα με την προδιαγραφή Euro6 και διαθέτουν την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική καταστολή της εκπομπής ρύπων στην αγορά. Η μικρή δεξαμενή με το καταλυτικό υγρό AdBlue έχει χωρητικότητα 22,4 λίτρα και αρκεί για περίπου 15.000χλμ. Το AdBlue αναπληρώνεται εύκολα μέσω ενός ξεχωριστού στομίου πλήρωσης που βρίσκεται στην μεσαία κολόνα και που είναι αόρατο όταν η πόρτα του οδηγού είναι κλειστή. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του νέου PEUGEOT Expert έναντι του ανταγωνισμού εντοπίζεται στο εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης, χάρη στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και στο βασικό σέρβις στα 40.000χλμ. (στα 30.000 η έκδοση BlueHDi 180) ή στα 2 χρόνια.

Μία ισχυρή, συμπαγής και ελκυστική σχεδίαση

Οι αναλογίες είναι απόλυτα αρμονικές ανάμεσα στα δύο άκρα του αμαξώματος, στην θέση του οδηγού και στον χώρο φόρτωσης. Οι συμπαγείς πρόβολοι και η απομακρυσμένη θέση των τροχών στις τέσσερις γωνίες, ενισχύουν την ευελιξία και βελτιστοποιούν τους εσωτερικούς χώρους. Οι λείες γραμμές τονίζουν μια εξαιρετική δυναμική με ένα μοντέρνο σχήμα.

Από την πρώτη ματιά, γίνεται αντιληπτό πως το Expert ανήκει στην γκάμα της PEUGEOT. Τα ελκυστικά φωτιστικά σώματα που εκτείνονται έως την μάσκα παραπέμπουν στο κόμπακτ σαλούν PEUGEOT 308, ενώ την χαρακτηριστική γρίλια έχει εισάγει το νέο PEUGEOT 2008 SUV. Προαιρετικά στον εξοπλισμό του μοντέλου διατίθεται το «Pack Look». Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει στοιχεία βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, όπως τα καλύμματα των καθρεπτών και των πλαϊνών προστατευτικών, ενώ το περίγραμμα της γρίλιας της μάσκας τονίζεται με χρώμιο. Στον εμπρός προφυλακτήρα ενσωματώνονται LED με περίγραμμα χρωμίου, στοιχεία που προέρχονται από το PEUGEOT 508.
Μια ευρεία γκάμα για καθημερινή χρήση

Expert Van – επαγγελματική έκδοση

Είναι διαθέσιμα σε τρία μήκη – Compact, Standard και Long και προορίζονται κυρίως για επαγγελματίες που χρειάζονται χώρους φόρτωσης από 4,6 έως 6, 6 κυβικά μέτρα, καθώς και για την μεταφορά τριών ατόμων.

Οι εκδόσεις Standard και Long έχουν την δυνατότητα μεταφοράς έως τρείς ευρωπαλέτες.

Εκδόσεις αμαξωμάτων

Διαστάσεις

Compact

Standard

Long

Συνολικό μήκος (μέτρα)

4,60

4,95

5,30

Συνολικό ύψος (μέτρα)

1,90

1,90

1,93

Μέγιστο ωφέλιμο μήκος (μέτρα) *

3,32

3,67

4,02

Ωφέλιμο πλάτος ανάμεσα στους θόλους των τροχών (μέτρα)

1,26

1,26

1,26

Μέγιστος ωφέλιμος όγκος (κυβικά μέτρα)*

5,1

5,8

6,6

Ωφέλιμο φορτίο (κιλά)

1.000

1.000

1.400

*με το σύστημα αναδίπλωσης Moduwork

Η τριθέσια σειρά καθισμάτων με το σύστημα αναδίπλωσής Moduwork προσφέρει επιλογές διαμόρφωσης που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο van της κατηγορίας. Το μεγάλο άνοιγμα που δημιουργείται από την αναδίπλωση του πλαϊνού καθίσματος και ανάλογα με την θέση του τελευταίου, επιτρέπει:

- την μεταφορά τριών συνολικά ατόμων μπροστά. Κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο στον επαγγελματικό χώρο, χάρη στην μεταφορά τριών εργαζομένων και των εργαλείων τους προς ένα νέο σημείο εργασίας.

- Την δημιουργία ενός μεγαλύτερου επίπεδου χώρου φόρτωσης κατά 1,16m και την μεταφορά 2 επιβατών.

- Την λειτουργία ενός μικρού γραφείου, χάρη στο οριζόντιο πάνελ που αναδιπλώνεται στο υποβραχιόνιο του μεσαίου καθίσματος.
- Τον χώρο αποθήκευσης κάτω από το μεσαίο κάθισμα.

Expert Combi – επιβατική έκδοση

Διατίθεται σε τρία μήκη για μεταφορά επιβατών, προσφέρει πολλαπλούς συνδυασμούς θέσεων και φιλοξενεί εννέα άτομα. Στιβαρή και πρακτική, η έκδοση αυτή προορίζεται για διάφορες χρήσεις, όπως για δημόσιες και κυβερνητικές υπηρεσίες, διάφορες ενώσεις, αθλητικούς ομίλους κ.α. Με εννέα άτομα στις θέσεις τους, ο χώρος αποσκευών είναι έως 1.300 λίτρα, μέχρι και το πάνω μέρος των ραχών των καθισμάτων. Η πρακτικότητα μπορεί να εκτοξευθεί ως τα 4.900 λίτρα, με την ολική αφαίρεση της 2ης και 3ης σειράς των καθισμάτων.

Με την μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια στην κατηγορία

Οι βελτιωμένοι πρόβολοι, με μήκος 0,88 μέτρα εμπρός και 0,80 μέτρα πίσω και κύκλο στροφής στα 11,3 μέτρα, ενισχύουν την ευελιξία και το κράτημα του PEUGEOT Expert, ειδικά στις πόλεις ή στους επιτόπιους ελιγμούς. Το ύψος περιορίζεται στα 1,9 μέτρα και εγγυάται την πρόσβαση σε δημόσιους κλειστούς χώρους στάθμευσης, σε εμπορικά κέντρα, σε ιδιωτικά γκαράζ κ.α. Σχετικά με την ασφάλεια που προσφέρει το νέο PEUGEOT Expert, χάρη στη νέα δομή και τον πλήρη εξοπλισμό έχει αποσπάσει την κορυφαία διάκριση με πέντε αστέρια, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Euro NCAP που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2015.