Το νέο Ford Focus ST αποκαλύπτεται (VIDEO)


Σε δύο εκδόσεις -βενζίνης και diesel-, δύο τύπους αμαξώματος και με ισχύ που φτάνει έως και τους 280 ίππους θα προσφέρεται από το προσεχές καλοκαίρι το νέο Ford Focus ST.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΉΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/2/2019

Συνέχεια σε μια παράδοση ετών που θέλει το Focus να πλαισιώνει την γκάμα του με εκδόσεις υψηλών επιδόσεων δίνει η Ford, αποκαλύπτοντας τις προδιαγραφές του νέου Focus ST.

Ενός αυτοκινήτου που φέρει την υπογραφή της Ford Performance, ενσωματώνοντας τεχνολογίες βγαλμένες από τον μαγικό κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, έτσι και τώρα το Focus ST θα προσφέρεται σε δύο τύπους αμαξώματος -πεντάθυρο hatchback και station wagon- αλλά και σε δύο εκδόσεις, βενζίνης και diesel.

Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με τον τετρακύλινδρο EcoBoost κινητήρα των 2,3 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει πλέον τους 280 ίππους και τα 420 Nm ροπής.

Ο twin-scroll υπερσυμπιεστής εξασφαλίζει την άμεση απόκριση του τετρακύλινδρου συνόλου που συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο επτά σχέσεων.

Αντιστοίχως, ο δίλιτρος κινητήρας diesel αποδίδει 190 ίππους και 400 Nm ροπής, θέτοντας σε προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου.

Μεταξύ άλλων, το νέο Focus ST γίνεται το πρώτο μοντέλο της Ford που εφοδιάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και το 100% της διαθέσιμης ροπής στον έναν από τους δύο κινητήριους τροχούς.

Με το πακέτο “Performance Pack” που προσφέρεται στις πεντάθυρες εκδόσεις του βενζινοκίνητου Focus ST στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου προστίθεται και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

Τις απαραίτητες αναβαθμίσεις έχει δεχθεί το σύστημα πέδησης, ενώ στα μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης έχει προστεθεί και η επιλογή Track Mode.

To νέο Focus ST αναμένεται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το προσεχές καλοκαίρι, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των “πολιτικών” εκδόσεων του μικρομεσαίου Ford και της πολυαναμενόμενης έκδοσης RS.