Δοκιμάζουμε τα νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Maxxis (Video)


Την παρουσία της στην ελληνική αγορά επιχειρεί να ενισχύσει η Maxxis, παρουσιάζοντας στο απαιτητικό τερέν του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών τη νέα σειρά ελαστικών υψηλών επιδόσεων Victra Sport 5.

  • 31/10/2018

Ιδρύθηκε στην Ταϊβάν το 1963 έχοντας ως αποκλειστική δραστηριότητα την κατασκευή ελαστικών ποδηλάτων. Σχεδόν μισό αιώνα μετά, η Cheng Shin Rubber Industry, γνωστή στην ευρωπαϊκή ήπειρο ως Maxxis, αποτελεί τον όγδοο μεγαλύτερο κατασκευαστή ελαστικών στον πλανήτη.

Όχι τυχαία, κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα προϊόντα της ταϊβανέζικης φίρμας, η οποία χρόνο με τον χρόνο δείχνει να κερδίζει  το στοίχημα της πλέον απαιτητικής αγορά, της ευρωπαϊκής.

Αφορμή για την πρώτη μας επαφή με την Maxxis αποτέλεσε η νέα σειρά των ελαστικών υψηλών επιδόσεων, τα οποία προσφέρονται και στη χώρα μας σε διαστάσεις 17, 18 και 19 ιντσών. Ο λόγος για τα Victras Sport 5, τα οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το αγωνιστικό τερέν του Αυτοκινητοδρομίου των Σερρών, αναδεικνύοντας όχι μόνο την αντοχή τους στις καταπονήσεις που προκύπτουν από τον σχεδόν... αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και την αποτελεσματικότητά τους σε ακραίες συνθήκες.

Η νέα σύνθεση της γόμας, η περαιτέρω ενίσχυση του σκελετού, η χάραξη του πέλματος αλλά και ο ανασχεδιασμός των επιμέρους τμημάτων του ελαστικού οδήγησαν στην αξιοσημείωτη αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του.

Σύμφωνα με την ίδια την Maxxis, η βελτίωση που έχει επιτευχθεί σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη γενιά των ελαστικών αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το 34%. Αναλυτικότερα, τα Victra Sport 5 είναι κατά 33,8% αποτελεσματικότερα στο βρεγμένο οδόστρωμα με την απόσταση ακινητοποίησης στις συγκεκριμένες συνθήκες να έχει μειωθεί κατά 27,3% σε σχέση με το παρελθόν.

Διψήφιο ποσοστό βελτίωσης παρουσιάζουν, ωστόσο, οι επιδόσεις του ελαστικού και στη διαδικασία της επιβράδυνσης σε στεγνό οδόστρωμα (12,2%), ενισχύοντας την ευστάθεια που αυτό προσφέρει κατά 12,5%.

Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα των Victra Sport 5 απέναντι σε ανταγωνιστικά προϊόντα καταξιωμένων κατασκευαστών, αναδεικνύει και η δοκιμή του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης TUV SUD, κατατάσσοντας τα ελαστικά της Maxxis στην πρώτη θέση στη δοκιμασία της επιβράδυνσης και του οδικής συμπεριφοράς τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Στις ηλιόλουστες Σέρρες, τα Victra Sport 5 πρωτίστως εξέπληξαν με την ανθεκτικότητά τους. Την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό μιας αγωνιστικής πίστας.

Τοποθετημένα στη νέα Ford Mustang των 2,3 λίτρων, στο Ford Fiesta ST των 200 ίππων αλλά και στο νέο Ford Focus, απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν επάξια στην κατηγορία των premium ελαστικών, προσφέροντας αξιόπιστες λύσεις σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η γκάμα της Maxxis περιλαμβάνει ελαστικά για κάθε τύπο αυτοκινήτου και για κάθε τύπο οδοστρώματος,  ενώ από το 2019 η παρουσία της στην αγορά των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω μετά και την επέκταση της συνεργασίας της με ευρωπαίους και μη κατασκευαστές.