Δοκιμάζουμε την Lamborghini Urus (Video)


Αν και παραμένει δύσκολο για εμάς να αποδεχθούμε τον αφανισμό των συμβατικών αυτοκινήτων που προκαλεί ο πολλαπλασιασμός των SUV, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι η επίδοση της θηριώδους Lamborghini μάς κάνει να δούμε το συγκεκριμένο είδος με ένα άλλο μάτι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: David Beard, K.C. Colwell, Josh Jacquot, Tony Quiroga & Eric Tingwall, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Marc Urbano
  • 3/1/2020

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Lamborghini Urus αποτελεί πλέον το ταχύτερο SUV στο Virginia International Raceway. Ωστόσο, για να αντιληφθεί κανείς το πραγματικό μέγεθος της νίκης της, θα χρειαστεί να ρίξει μια ματιά στη λίστα με εκείνα τα αυτοκίνητα που άφησε πίσω της.

Ανάμεσα σε αυτά θα συναντήσει κανείς και μερικούς θρύλους, όπως την Porsche 911 GT 3 RS του 2011, το Viper SRT10 του 2008 και την Corvette Z06 του 2007. Επίσης, θα πρέπει να προσπεράσεις 23 αυτοκίνητα και 3,4 δευτερόλεπτα, ώστε να φτάσεις στο αμέσως επόμενο SUV που δεν είναι άλλο από την Porsche Cayenne Turbo, η οποία μοιράζεται το ίδιο μπλοκ κινητήρα, το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων και την ίδια πλατφόρμα με την Urus.

Στα 2.447 κιλά, η Urus χαρακτηρίζεται από το παραπανίσιο βάρος της, ωστόσο, οι 641 PS, τα κεραμικά φρένα του βασικού εξοπλισμού και τα προαιρετικά διαθέσιμα Pirelli PZero Corsa κάνουν τη διαχειρίσή του πιο εύκολη.  

Στην πραγματικότητα, έχεις να κάνεις με ένα ικανότατο SUV με σχεδόν ανεξάντλητα όρια πρόσφυσης, αλλά και έναν μοναδικό τρόπο να κινείται στην πίστα που δεν έχουμε συναντήσει ξανά σε ένα αυτοκίνητο με αυτό το βάρος και αυτό το ύψος.

Η Urus αναπτύσσει 1,04 g στη  Στροφή 1, ξεπερνώντας ακόμα και την BMW M5 Competition. Και εισέρχεται στα ανηφορικά εσάκια της πίστας με την ταχύτητα των 218 km/h αγγίζοντας την επίδοση της Camaro ZL1 1LE.

Η τετραδιεύθυνση και το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης σού δίνουν τη δυνατότητα να σταθεροποιήσεις τη Lambo σε αυτές τις απειλητικές αλλαγές κατεύθυνσης που πραγματοποιούνται με την ταχύτητα των 192 km/h, αφήνοντας πίσω σου τη Giulia Quadrifoglio και την BMW M2 Competition.

H απόσταση από το έδαφος, όπως, άλλωστε, και οι μεγαλύτερες διαδρομές της ανάρτησης επιτρέπουν στην Urus να περνά πάνω από τα curbs χωρίς να αποσταθεροποιείται. Αν προσθέσεις στην εξίσωση και την εντυπωσιακή πρόσφυση των ελαστικών της Pirelli, τότε καταλήγεις με τη σοκαριστικά υψηλή ταχύτητα των 113 km/h στην κατηφορική δεξιά στροφή του Hog Pen - ένα κομμάτι ασφάλτου που σε δημόσιο δρόμο θα είχε όριο ταχύτητας 40 km/h.

Και αυτή η ταχύτητα που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο σημείο της πίστας πλασάρει την Urus στη δεύτερη θέση της φετινής λίστας, επικρατώντας όλων των υπόλοιπων αυτοκίνητων της φετινής λίστας με εξαίρεση τη McLaren Senna.

Αν και παραμένει δύσκολο για εμάς να αποδεχθούμε τον αφανισμό των συμβατικών αυτοκινήτων που προκαλεί ο πολλαπλασιασμός των SUV, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι η επίδοση της θηριώδους Lamborghini μάς κάνει να δούμε το συγκεκριμένο είδος με ένα άλλο μάτι.

Χρόνος: 2:55.8

Βασική τιμή/Τιμή δοκιμής: $210.687/$255.454

641 PS - 2.447 Kg - 3,5 Kg/PS

Ελαστικά: Pirelli P Zero Corsa PZC4- F: 285/40-22 110Y R: 325/35-22 114Y