ΟΔΗΓΟΥΜΕ: Bentley Flying Spur και Continental GT V8 2014


Οδηγούμε δύο σπάνια για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς αυτοκίνητα και θαυμάζουμε την αριστοκρατική προέλευσή τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ, ΦΩΤ.: ΓΙΩΡ. ΚΑΙ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
  • 6/5/2014

Σε μια λιτή, αλλά αρκετά περιεκτική παρουσίαση, η Kosmocar αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Bentley, παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της, στο Μαρούσι (εντυπωσιακός εκθεσιακός χώρος), τα νέα μοντέλα της πολυτελούς βρετανικής μάρκας.

Την παρουσίαση έκανε, ο επικεφαλής της εταιρείας, κος Στήβεν Σίρτης, ο οποίος και δήλωσε ότι η Kosmocar στηρίζει την επένδυση που έχει κάνει στην Bentley και είναι εκεί για να προσφέρει αντιπροσώπευση αντάξια του επιπέδου της αριστοκρατικής αυτής μάρκας.

Μας τόνισε επίσης ότι, η Bentley, στο πλαίσιο του μάρκετινγκ που έχει εκπονήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, εισέρχεται δυναμικά και στο χώρο του Life style, προσφέροντας την δυνατότητα στους εκλεκτούς πελάτες της να έχουν πρόσβαση από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, είτε στο χώρο της διακόσμησης είτε της υψηλής γαστρονομίας…

Όπως και να έχει όμως, είναι αξιέπαινη αυτή η προσπάθεια της ελληνικής αντιπροσωπείας που σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς συνεχίζει τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια, προφανώς επειδή βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο...

Σε καθαρά προϊοντικό επίπεδο, η ελληνική Bentley μας παρουσίασε την ολοκαίνουργια Flying Spur ένα εντυπωσιακά δυνατό πολυτελές σεντάν (σ.σ. το Car and Driver την έχει οδηγήσει προ μηνών και αποκλειστικά στην Κίνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασής της. Διαβάστε ΕΔΩ) και το Continental GT V8, ένα σπορ κουπέ (σ.σ. το πρώτο Bentley με V8 κινητήρα).

Και τα δύο αυτοκίνητα που ήρθαν με αγγλικές πινακίδες στην Ελλάδα για την περίσταση τα οδηγήσαμε από το Μαρούσι στο Σούνιο, μέσα από την Αττική οδό, προκειμένου να διαπιστώσουμε την ποιότητα κύλισης, την αρχοντιά, αλλά και την θηριώδη δύναμη και εντυπωσιακή επιτάχυνση που προσφέρουν οι κινητήρες που ενσωματώνουν αυτά τα αυτοκίνητα.

Ειδικά στην περίπτωση της Flying Spur, ο 6λιτρος W12 (Τwin Turbo) αποδίδει 625 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και την εκπληκτική ροπή των 800 Nm στις 2.000 σ.α.λ., προσφέροντας σε αυτό το θηρίο επιτάχυνση 0-100 χ.α.ω. σε 4.6"!

Θετικές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις και από το Continental GT, καθώς συνδυάζει όλα όσα θα περίμενε κανείς από ένα αυτοκίνητο Bentley σε επίπεδο αυθεντικής πολυτέλειας, με τον σπορ χαρακτήρα ενός κουπέ (εξαιρετική οι χώροι πίσω) με τις πολύ καλές επιδόσεις.

Ο V8 ανταποκρίνεται πολύ καλά σε ότι αφορά στην πίεση του δεξιού πεντάλ, προσφέρει επιδόσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο σπορτίφ οδηγό. Και για τους λόγους το αληθές, ο V8 των 4 λίτρων (Twin Turbo) αποδίδει 507 ίππους, προσφέρει ροπή 660 Nm και εκτινάσσει το αμάξωμα από τα 0 στα 100 χ.α.ω. σε 4.8".

Κλείνοντας να σημειώσουμε -και για όσους πιστούς- η Bentley ετοιμάζει ένα SUV, σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι το καλύτερο στο είδος του απ΄ όλες τις απόψεις, το οποίο στην Ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2016.