Οδηγούμε το νέο Audi RS6 Avant (video)


Το νέο σούπερ station wagon της Audi φαίνεται έτοιμο να κερδίσει τα supercars.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: JARED GALL (CAR AND DRIVER, USA), ΑΠΟΔΟΣΗ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΦΩΤ.: AUDI
  • 15/12/2019

Είναι ένας κόσμος που δεν συγχωρεί λάθη αυτός των station wagon, με λίγες προτάσεις και άγριο ανταγωνισμό για ένα μικρό μερίδιο αγοραστών. Αλλά το Audi RS6 Avant του 2020 είναι όλα όσα θα μπορούσατε να θέλετε ή να χρειάζεστε σε ένα μόνο αυτοκίνητο και δεν μοιάζει με κανένα station πριν από αυτό, αποδίδοντας περίπου 600 ίππους. Ο V8 Twin-Turbo 4.0-λίτρων κινητήρας του RS6 μετατρέπει τη βενζίνη και τον πεπιεσμένο αέρα σε ένα παλιρροϊκό κύμα 600 ίππων.

Ένα στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ ταχυτήτων, ένα σύστημα τετρακίνησης και το launch control δημιουργούν συνθήκες εκκίνησης σε αγώνα και ένα πρόσωπο που ισοπεδώνεται από την επιτάχυνση με εκτιμώμενο 0-100 km/h σε 3,6 sec. Προσθέστε τους προαιρετικούς δίσκους φρένων από άνθρακα και κεραμικό και ότι η πανδαισία φτάνει τα 304 km/h. Με τα στάνταρ φρένα, το αυτοκίνητο αγγίζει ένα αξιόποινο 250 km/h.

Τα υπέρ

Η Audi είναι από καιρό στο χώρο των station wagon. Το RS6 του 2008 με κινητήρα twin-turbo V-10 με ισχύ 572 ίππων βασισμένο στη Lamborghini Gallardo ήταν ένα κομβικό μοντέλο. Και το νέο RS6 μπορεί να στερείται της καινοτομίας και του χαρακτήρα της Gallardo, αλλά προσφέρει τα αγαθά της σύγχρονης εποχής: πιο δυνατό χτύπημα στο στομάχι. Η απόδοση είναι μόλις 19 ίπποι περισσότεροι σε σύγκριση με τον V-10, αλλά η ροπή είναι στα 800 Nm σε σύγκριση με τα 650 Nm του παλιού RS6. Δεν θα σας κατηγορήσουμε αν αναρωτηθείτε, "περίπου 600 ίππους;". Το RS6 θα εφοδιάζεται με τη νέα γεννήτρια κινητήρων 48 Volt της Audi, η οποία τροφοδοτεί ενέργεια σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου που φορτίζει κατά το φρενάρισμα.

Η μόνη οικογένεια της τρέχουσας γενιάς A6 με V-8, το RS6 Avant βασίζεται, όπως και η υπόλοιπη συμμορία, στη νέα πλατφόρμα MLB Evo του ομίλου Volkswagen, η οποία απαντάται στο Audi A4 και τη Lamborghini Urus. Το σύστημα διεύθυνσης του RS6 είναι γρήγορο και ακριβές και κάνει γρήγορη τη δουλειά του όταν το δύο τόνων αυτοκίνητο βιάζεται σε έναν ορεινό δρόμο. Το πόσο της ηλεκτρικής υποβοήθησης και ο λόγος είναι ρυθμιζόμενα, το πηδάλιο αυξάνεται με βαρύ και γρήγορο ρυθμό στη λειτουργία Dynamic και το πεντάλ του φρένου είναι υπέροχα σταθερό, ίσως το πιο εκπληκτικό στοιχείο σε αυτό το αυτοκίνητο. Αισθάνεσαι ότι η Audi έχει συμβουλευθεί τους μηχανικούς της Lamborghini ή της Porsche. Με μικρό εύρος κίνησης, στηρίζεται περισσότερο στην πίεση από τη θέση για να ρυθμίζει τη συμπίεση στους χορταστικούς (μέχρι 17,3 ίντσες μπροστά) δίσκους των φρένων.

Και τα κατά

Τα καλοκαιρινά ελαστικά Pirelli P Zero PZ4 του RS6 Avant αρχίζουν να στριγκλίζουν νωρίτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς, αν και κάθε ένας τροχός διαχειρίζεται περίπου 500 κιλά, οπότε δείχνουμε κατανόηση. Και -θορυβώδη ή όχι- με ένα προαιρετικό σετ 285 / 30R-22 σε κάθε γωνία (21 ιντσών είναι στάνταρ), το Avant είναι αποφασισμένο για το δρόμο που χαράζει σε κάθε στροφή. Με αρκετή αποφασιστικότητα και μεγάλη ροπή διαθέσιμη, ωστόσο, είναι δυνατό να ρυθμίσετε το Pirelli να καπνίζουν κανονικά σαν να κινηματογραφείτε ένα βίντεο του Ken Block.

Η Audi προσφέρει δύο επιλογές αναρτήσεων. Η βασική χρησιμοποιεί αερανάρτηση, με το πιο ακριβό σετ  Dynamic Ride Control να χρησιμοποιεί παλιομοδίτικα ελατήρια και αμορτισέρ. Ο Victor Underberg, επικεφαλής της τεχνολογικής εξέλιξης για την Audi Sport, σημειώνει ότι η δυνατότητα προσαρμογής ύψους και ανύψωσης φορτίων αερανάρτησης καθιστά αυτό το σύστημα την καλύτερη επιλογή για άτομα που θα φορτώνουν βαριά φορτία.

Η προαιρετική ανάρτηση προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα ρύθμισης, αλλά στρέφει ολόκληρη την κλίμακα προς την ακαμψία και το καλύτερο δυνατό χειρισμό. Ακόμα και στην πιο αθόρυβη λειτουργία Comfort, η οδήγηση είναι ακριβέστατη. Είναι ξεκάθαρο ότι τα κοπανήματα του δρόμου μεταδίδονται στο αμάξωμα μέσα από μέταλλο και λάδι και όχι από καουτσούκ και αέρα. Αγοράζετε λοιπόν με την ανάρτηση που ταιριάζει καλύτερα στο περιβάλλον οδήγησης. Ανεξάρτητα από το ποια ανάρτηση είναι τοποθετημένη, το RS6 Avant διαθέτει ενεργητική τετραδιεύθυνση

Φανταστικό σε όψη

Αυτά τα άγρια ??εξογκώματα των φτερών δεν είναι ψευδαίσθηση. Οι σχεδιαστές της Audi ανέφεραν στην πραγματικότητα την Lamborghini όταν μιλούσαν για το στυλ του RS6. Μόνο οι μπροστινές πόρτες, η οροφή και η πόρτα του χώρου αποσκευών μοιράζονται μεταξύ της RS και άλλων Avant της οικογένειας A6, τα οποία είναι επίσης 2 εκατοστά υψηλότερα. Οι προβολείς και η μπροστινή πρόσοψη είναι τα ίδια που θα βρείτε σε ένα τρέχον Audi RS7, και όχι μόνο τα πίσω φτερά έχουν διευρυνθεί, αλλά οι θόλοι των τροχών είναι μεγαλύτεροι. Η αναλογία τροχών προς τη στενή ζώνη του αμαξώματος κάνει το RS6 να μοιάζει με ένα πραγματικό Hot Wheels. Πολύ εκπλαγήκαμε και με τις εξατμίσεις που είναι τόσο ογκώδεις ώστε τελικά να είναι φοβερές και όχι αστείες.

Η ομάδα μάρκετινγκ της Audi λέει ότι αναμένουν πως το RS6, με τιμή εκκίνησης γύρω στα 120.000 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ, θα τραβήξει αγοραστές από σχεδόν παντού στην αγορά-sedan, SUV, σπορ αυτοκίνητα. Αυτό έχει νόημα, καθώς το RS6 μπορεί να κάνει το έργο όλων αυτών των οχημάτων. Κι αυτό το αυτοκίνητο δεν μπαίνει απλά σε εχθρικό έδαφος. Απλά κερδίζει κατά κράτος.