Αποκάλυψη για το εσωτερικό της νέας ηλεκτρικής Porsche 718 Boxster (photos)


Αν και συνήθως οι αυτοκινητοβιομηχανίες «κρύβουν» το ταμπλό, στο συγκεκριμένο πρωτότυπο βλέπουμε τα πάντα... και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 19/9/2023

Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια είναι γνωστό ότι η επόμενη Porsche 718 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες διάφορα πρωτότυπα έχουν «συλληφθεί» να δοκιμάζονται, κυρίως σε χειμερινές συνθήκες.

Στα προηγούμενα δύο πακέτα «κατασκοπευτικών» φωτογραφιών που σας έχουμε παρουσιάσει, δεν υπήρχε η δυνατότητα λήψεων από το εσωτερικό. Όχι πια. Αυτή τη φορά οι συνεργάτες μας είχαν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες από την καμπίνα ενός ηλεκτρικού πρωτότυπου.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ενώ συνήθως το υφασμάτινο κάλυμμα κρύβει τις περισσότερες - αν όχι όλες - λεπτομέρειες, αυτή τη φορά ήταν τραβηγμένο. Ευτυχώς για εμάς, καθώς μπορούμε να δούμε το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και το πιο «χρήσιμο» για τον οδηγό. Υπάρχει μια διάταξη διπλής οθόνης, με έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι και την κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment.

Οι πληροφορίες που παίρνουμε είναι σημαντικές, καθώς βλέπουμε ότι με την μπαταρία φορτισμένη στο 53% και την εξωτερική θερμοκρασία στους 16,5 βαθμούς Κελσίου, η εκτιμώμενη αυτονομία είναι μόλις 125 km, την ώρα που το drive mode είναι στο Normal.

Αν και αυτά τα στοιχεία δεν μοιάζουν πολύ ενθαρρυντικά, αφενός δεν γνωρίζουμε πόσο «σκληρά» είχε οδηγηθεί το EV πριν τη λήψη της φωτογραφίας, αλλά και τι ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία χρησιμοποιεί η γερμανική φίρμα. Από τη στιγμή που η ηλεκτρική Boxster είναι σε περίοδο δοκιμών εξέλιξης, δεν αποκλείεται να τεστάρονται διάφορα πακέτα μπαταριών.

Στην κεντρική κονσόλα, κάτω από την οθόνη του συστήματος infotainment, υπάρχουν 5 διακόπτες, ενώ πιο κάτω βρίσκει κανείς τους αεραγωγούς και δύο θύρες φόρτισης USB Type C. Ακολουθεί το σύστημα διζωνικού κλιματισμού, που περιβάλλεται από ορισμένα φυσικά κουμπιά, πλήκτρα αφής και έναν περιστροφικό διακόπτη.

Όσο για τις εξωτερικές λήψεις, δε φαίνεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα από τις προηγούμενες λήψεις. Η σχεδίαση μοιάζει μοντέρνα, αλλά ακολουθώντας την παραδοσιακή φιλοσοφία της Porsche, αν και υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που φαίνεται να αντλούν έμπνευση από την Taycan.

Από τη στιγμή που πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, η (ψεύτικη) κεντρική απόληξη της εξάτμισης δε θα υπάρχει όταν φτάσει στη γραμμή παραγωγής, ενώ και οι πλευρικές εισαγωγές αέρα στο πίσω μέρος αναμένεται να λείπουν, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα πιο «καθαρό» σχήμα. Σε προηγούμενες λήψεις είχαμε διαπιστώσει την ύπαρξη εμπρός και πίσω χώρου αποσκευών και της θύρας φόρτισης στο μέσο του πίσω προφυλακτήρα.

Οι ως τώρα πληροφορίες θέλουν την Porsche να ετοιμάζει την ηλεκτρική 718 Boxster σε πισωκίνητη, αλλά και τετρακίνητη εκδοχή, με διαφορετικά επίπεδα ισχύος και τουλάχιστον δύο ενεργειακές χωρητικότητες μπαταριών.

Η παρουσίασή της αναμένεται στα τέλη του 2024, με το εμπορικό της λανσάρισμα να ακολουθεί το 2025. Πάντως, όσοι παραμένουν φανατικοί των θερμικών εκδόσεων, δε χρειάζεται να απογοητεύονται, καθώς η Porsche έχει τονίσει ότι η 718 θα συνεχίσει να διατίθεται και με θερμικές εκδόσεις για μερικά χρόνια.

Άλλωστε, τον περασμένο Μάιο παρουσιάστηκε η νέα 718 Boxster Spyder RS με τους 500 PS.