Η νέα ηλεκτρική Porsche 718 Boxster «εκθέτει» χαρακτήρα και πλεονεκτήματα (photos)


Είναι μακριά το 2025; Καθόλου, αν κρίνουμε από την… παρέλαση αμέτρητων πρωτοτύπων της ολοκαίνουριας 718 EV.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 27/3/2023

Με την παρουσίασή της να έχει προγραμματιστεί για το 2025, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει η Porsche, οι δοκιμές εξέλιξης της ολοκαίνουριας, αμιγώς ηλεκτρικής, 718 Boxster συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Αυτή τη φορά ο κατασκοπευτικός φακός συνάντησε ακόμα και 4 πρωτότυπα να δοκιμάζονται στα χιόνια, ενώ λίγο αργότερα πέτυχε και άλλο ένα να είναι σταθμευμένο μπροστά από έναν σταθμό φόρτισης της Tesla.

Το καμουφλάζ παραμένει ακόμα σε σημαντικό επίπεδο, όπως και διάφορα πρόσθετα πάνελ στο αμάξωμα. Αυτό που ξεχωρίζει… για την παραφωνία του, είναι η ψεύτικη απόληξη εξάτμισης στο κέντρο, την ώρα που λίγο πιο πάνω υπάρχει η θύρα φόρτισης.

Μάλιστα, σε ένα πρωτότυπο, ήταν ξεχασμένη ανοικτή, σε περίπτωση που κάποιος δεν ήταν βέβαιος για την ηλεκτρική «καρδιά» του οχήματος.

Η συνολική σχεδίαση παραπέμπει στο τρέχον μοντέλο με τον θερμικό κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Ωστόσο είναι ακόμα αρκετά νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων. Παλιότερα είχαμε την πληροφόρηση ότι οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν πίσω από τα καθίσματα, προκειμένου το ύψος του αυτοκινήτου να παραμείνει χαμηλό.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Boxster είναι η ύπαρξη δύο πορτμπαγκάζ, ενός εμπρός (σ.σ. φαίνεται και στη λήψη από το σταθμό φόρτισης) και ενός πίσω. Αυτή η διάταξη αναμένεται να παραμείνει στις βασικές, πισωκίνητες, εκδόσεις, ωστόσο αργότερα, με το λανσάρισμα τετρακίνητης, η ύπαρξη δεύτερου ηλεκτροκινητήρα μπορεί να φέρει αλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετατροπή της 718 (Boxster και Cayman) σε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, δε σημαίνει αυτόματα το τέλος των θερμικών εκδόσεων. Ο CEO της εταιρείας, Oliver Blume, έχει τονίσει ότι αρχικά θα συνεχίσει η παραγωγή και των ICE εκδόσεων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση είναι δεδομένη, καθώς περιμένουμε την πολυαναμενόμενη Macan EV το 2024, αλλά και την αμιγώς ηλεκτρική Cayenne το 2026.