ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δείτε το VW ID.Buzz να βολτάρει στις Άλπεις!


Έχουμε εξασφαλίσει τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του επερχόμενου πλήρως ηλεκτρικού VW ID.Buzz, ενώ δοκιμάζεται στις Άλπεις.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 7/7/2021

Πριν λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει μερικές φωτογραφίες του πρωτότυπου ID.Buzz με βάση το Τ6, αλλά τώρα η πραγματική σιλουέτα του γερμανικού ηλεκτρικού βαν αποκαλύπτεται.

Το καμουφλάζ που έχει μείνει στο αυτοκίνητο είναι ελάχιστο και περιορίζεται στο εμπρός και πίσω μέρος κρύβοντας μόνο την μάσκα, τους προφυλακτήρες και το κάτω μέρος των πλαϊνών.  

Αν όπως βλέπουμε σ’ αυτό το δοκιμαστικό πρωτότυπο, δεν υπάρχουν πίσω παράθυρα, τότε αυτό δεν είναι άλλο από το ID.Cargo, την επαγγελματική έκδοση του ID.Buzz.

Η Volkswagen αποκάλυψε επίσης ότι η διαθέσιμη χωρητικότητα της μπαταρίας θα είναι από 48 έως 111 kWh με αυτονομία που θα φτάνει έως τα 550 χιλιόμετρα (στον κύκλο μέτρησης WLTP). Ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει απόδοση 150 kW και θα τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς.

Η τετρακίνηση θα είναι προαιρετική και η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 160 χλμ/ώρα. Θα υπάρχουν και στο αυτοκίνητο παραγωγής κατά πάσα πιθανότητα, ηλιακά πάνελ στην οροφή που θα μπορούσαν να προσφέρουν επιπλέον εμβέλεια έως και 15 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας, από το 2025 το ID.Buzz θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό που διαθέτει πλήρως αυτόνομη οδήγηση.