Ετοιμάζεται το Range Rover Sport του 2023


Αυτό είναι το Range Rover Sport που θα είναι έτοιμο το 2023, με νέα πλατφόρμα, πλήρως ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που θα προέρχονται από την BMW. 

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 30/6/2021

Οι πληροφορίες για την τρίτη γενιά του Range Rover Sport λένε ότι θα είναι περισσότερο μία εξέλιξη της προηγούμενης και τρέχουσας. Ενώ γνωρίζουμε ότι το επερχόμενο Range Rover εξελίσσεται ήδη είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης του μικρότερου Sport.

Όπως είναι γνωστό το Sport βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εκάστοτε γενιά του Range Rover και αυτό θα συνεχιστεί. Η βάση θα είναι η κοινή χρήση της νέας πλατφόρμας που ονομάζεται MLA. Η πλατφόρμα MLA (Modular Longitudinal Architecture) θα κάνει το ντεμπούτο της με το «κανονικό» Range Rover αργότερα φέτος και είναι ικανή να εξοπλιστεί με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά και πλήρως ηλεκτρικό.

Επιστρέφοντας στο Range Rover Sport, από τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε το μικρότερο αμάξωμα σε σύγκριση με το κανονικό Range Rover. Το μεταξόνιο μοιάζει με το τρέχον μοντέλο, αλλά με μικρότερους προβόλους εμπρός και πίσω. Φυσικά, υπάρχει ακόμα πολύ καμουφλάζ στο αυτοκίνητο, αλλά περιμένουμε μία πιο κομψή εμφάνιση από ό, τι στο τρέχον. Ιδιαίτερα μπροστά φαίνονται λεπτότερα τα φώτα και η γρίλια έχει πιο ορθογώνιο σχήμα πλέον, ενω στο πίσω μέρος μοιάζουν εντελώς νέα τα οριζόντια φώτα.

Η Land Rover έχει δηλώσει επίσημα ότι θα συνεργαστεί με την BMW σε ό,τι αφορά τις πλήρως ηλεκτρικές μονάδες της, άρα μπορούμε να περιμένουμε ότι τα συστήματα κίνησης θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την BMW.

Το ντεμπούτο για το Range Rover Sport θα γίνει πιθανότερα στο τέλος του 2022 και το λανσάρισμα στις αρχές του 2023.