Αυτή η Porsche 911 turbo ετοιμάζεται... για Safari! (photos)


Μία «παράξενη» Porsche 911 turbo γενιάς 992 βρέθηκε και πάλι στο Nurburgring και προκάλεσε εντυπώσεις με την εμφάνισή της. Εξηγούμε το γιατί.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 16/10/2022

Μία Porsche στην πίστα του Nurburgring δεν είναι κάτι το εξεζητημένο. Είτε αφορά ένα αυτοκίνητο παραγωγής της φίρμας, είτε κάποιο πρωτότυπο που δοκιμάζεται πριν αποκαλυφθεί στην παγκόσμια αγορά. Όμως στην περίπτωση που εξετάζουμε, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες από την τελευταία δοκιμή μιας νέας έκδοσης της εμβληματικής της 911, της GTS Hybrid γενιάς 992.2 και πάλι μία Porsche «συνελήφθη» από τον κατασκοπευτικό φακό. Αλλά όχι μια «συνηθισμένη», μάλλον μια μυστηριώδης έκδοση, με τεράστιους θόλους, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, σε σχέση με τη συνηθισμένη και αισθητήρα πάνω από το παρμπρίζ, με καλώδιο που οδηγούνταν στην καμπίνα.

Το mule της σειράς 992 turbo έχει χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται από τις συνήθεις πρακτικές της εταιρίας. Οι ζάντες δεν μοιάζουν με αυτές που κανονικά φορούν τα μοντέλα της. Επιπλέον, οι πινακίδες έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα. Το κόκκινου χρώματος Μ 051015 παραπέμπει σε αυτοκίνητο ταξινομημένο στο Μόναχο, την ώρα που η Porsche συνήθως έχει στα πρωτότυπά της πινακίδες από S (Στουτγκάρδη) ή LB (Ludwigsburg) όπου η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πολλά γραφεία.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, το μυστήριο μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με την ταυτόχρονη παρουσία ενός Audi Sport Quattro, του θρυλικού «τέρατος» του ράλι της δεκαετίας του ’80, που είχε σχεδόν την ίδια πινακίδα, M 051014. Προφανώς αμφότερα δοκιμάζονταν μαζί.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παράξενο mule της Porsche βρέθηκε στην περιοχή επισκεπτόμενη μία εταιρία ενοικιάσεων αγωνιστικών αυτοκινήτων για να προμηθευτεί ανταλλακτικά φρένων. Μάλιστα, συνοδευόταν από ένα υπηρεσιακό van, εξοπλισμένο με φορητούς υπολογιστές, κάτι που δείχνει ότι αυτό δεν είναι εργοστασιακό πρωτότυπο της Porsche.

Πιθανότατα να ανήκε σε μια εταιρία tuning που εργάζεται σε αυτό το πρωτότυπο για μια πιθανή δική της έκδοση Safari της 911 turbo γενιάς 992.