Δείτε για πρώτη φορά το νέο Peugeot 3008 SUV (photos)


Εντοπίσαμε την επόμενη γενιά του γαλλικού SUV στα χιόνια της Σουηδίας και σας δείχνουμε τις πρώτες λεπτομέρειες για το coupe αμάξωμά του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 10/12/2022

H Peugeot ετοιμάζει την επόμενη γενιά του 3008 και σήμερα σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά κατασκοπευτικές φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο που δοκιμάζεται σε χιονισμένα τοπία της Σουηδίας.

Η γαλλική εταιρεία έχει τοποθετήσει βαρύ καμουφλάζ στο αυτοκίνητο, ώστε να διατηρήσει όσο περισσότερο «κρυφή» γίνεται τη σχεδίασή του και προσπαθεί να το κάνει να φαίνεται τετραγωνισμένο. Ωστόσο, ακόμα και έτσι μπορούμε να διακρίνουμε τη γραμμή της οροφής, που θα δίνει χαρακτήρα coupe στο αμάξωμα.

Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις πρώτες δοκιμές του 3008, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Peugeot χρησιμοποιούσε ένα Citroen C5 Aircross mule όχημα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η εξέλιξή του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Στο εμπρός τμήμα το καμουφλάζ δίνει μια πιο διογκωμένη μορφή στη μάσκα, ενώ οι προβολείς δείχνουν λεπτότεροι και είναι τοποθετημένοι ψηλά, ακριβώς κάτω από το καπό. Στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, υπάρχει ένα μεγάλο μαύρο πλαστικό καπάκι, το οποίο πιθανότατα κρύβει ένα ραντάρ για τις ημιαυτόνομες λειτουργίες του οχήματος.

Στο πλάι, οι τροχοί δείχνουν αρκετά μικροί για το μέγεθος του αυτοκινήτου και λογικά θα αντικατασταθούν όταν θα φτάσει στην έκδοση παραγωγής. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πίσω μέρος του 3008, εκεί όπου υπάρχουν πολλά ψεύτικα πάνελ, τα οποία παραμορφώνουν πλήρως την πραγματική εικόνα. Όμως, η εκτίμηση είναι ότι η γραμμή οροφής θα έχει τέτοια κλίση, που θα θυμίζει το 408.

Μπορούμε επίσης να δούμε ένατμήμα των ψηλά τοποθετημένων πίσω φώτων με γραφικά LED, παρόμοια με αυτά του 308 hatchback και του 408.

Ασφαλείς πληροφορίες δεν υπάρχουν για τα κινητήρια σύνολα του SUV, αλλά οι προβλέψεις το θέλουν να κυκλοφορεί σε mild και plug-in hybrid αλλά και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Πιο «σοφοί» θα γίνουμε στη διάρκεια του 2023. Άλλωστε, η παρουσίασή του δύσκολα θα πραγματοποιηθεί πριν από τα τέλη της επόμενης χρονιάς.