Δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικό το νέο MINI του 2023!


Μετά τη διαρροή των φωτογραφιών του επόμενης γενιάς MINI από την Κίνα, που θα έρθει το 2023, έχουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες των συμβατικών εκδόσεων.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 14/12/2021

Όλοι είδαμε με έκπληξη τις φωτογραφίες που ήρθαν από την Κίνα και κατέκτησαν το διαδίκτυο πριν από λίγες ημέρες. Οι εικόνες που διέρρευσαν δείχνουν το ηλεκτρικό MINI της επόμενης γενιάς, χωρίς καμουφλάζ και μπορούμε να πούμε ότι ίσως σόκαραν πολλούς οπαδούς του εμβληματικού μοντέλου, ειδικά με τη σχεδίαση του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.

Αλλά έχουμε μερικά ευχάριστα νέα. Για όλους τους φίλους του MINI υπάρχει ακόμα ελπίδα να διατηρηθεί το εμβληματικό σχέδιο του μοντέλου σχεδόν αναλλοίωτο. Και αυτό γιατί όπως φαίνεται από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της συμβατικής έκδοσης με θερμικούς κινητήρες του νέου MINI, αυτή μοιάζει λίγο πολύ με ένα μεγάλο λίφτινγκ της τρέχουσας έκδοσης.

Έτσι, φαίνεται πως θα υπάρχουν δύο διαφορετικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες και σε δύο διαφορετικές ηπείρους. Από τη μία το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό MINI, όπως αποκαλύψαμε νωρίτερα στην Κίνα χωρίς καμουφλάζ και από την άλλη το συμβατικό MINI που θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στην Οξφόρδη και που όπως όλα δείχνουν θα είναι μια αρκετά τροποποιημένη έκδοση του τρέχοντος με τον κωδικό F56.

Πιθανότατα στο τεχνικό κομμάτι θα δούμε τους ίδιους κινητήρες που γνωρίζουμε από την τρέχουσα σειρά, αλλά με μικρές αναβαθμίσεις προκειμένου να ανταποκρίνονται στα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών ρύπων. Η πλατφόρμα UKL θα παραμείνει η ίδια, φυσικά με τροποποιήσεις και θα δούμε μικρές αισθητικές αλλαγές.

Ο εμπρός πρόβολος φαίνεται ελαφρώς πιο κοντός, κάτι που έρχεται σε συμφωνία με τις φήμες που θέλουν το νέο MINI να είναι ελάχιστα μικρότερο σε διαστάσεις. Το εμπρός μέρος είναι εκείνο στο οποίο θα δούμε τις μεγαλύτερες αλλαγές. Νέος προφυλακτήρας, νέα μάσκα και νέα φώτα που θα προέρχονται από το ηλεκτρικό μοντέλο. Το πίσω μέρος φαίνεται να είναι βασικά ανέγγιχτο προς το παρόν, αλλά βλέπουμε νέας σχεδίασης πλαϊνούς καθρέφτες με ενσωματωμένα φλας.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα βρίσκονται στο εσωτερικό με μια μεγάλη στρογγυλή οθόνη αφής στη μέση. Βέβαια, η μικρότερη οθόνη μπροστά από τον οδηγό σε ρόλο ψηφιακού πίνακα οργάνων θα παραμείνει. Το κουμπί αλλαγής ταχυτήτων για τις αυτόματες εκδόσεις θα μετακινηθεί στην περιοχή ακριβώς κάτω από τη μεγάλη στρογγυλή οθόνη. Θα υπάρχουν πολύ λίγα κουμπιά με τις περισσότερες λειτουργίες να ελέγχονται μέσω της οθόνης αφής.

Το ντεμπούτο του νέου MINI θα γίνει το 2023.