Το Ranger Rover Sport ξεπέρασε τις 1.000.000 πωλήσεις (Video)


Πέρυσι, η Range Rover γιόρτασε τόσο τα πενήντα χρόνια ύπαρξης του κλασικού μοντέλου της όσο και της εταιρείας που «προέκυψε» από αυτό. Εφέτος, έχει έναν ακόμη λόγο να γιορτάσει και αφορά στο Ranger Rover Sport.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/2/2021

Η Range Rover ανακοίνωσε ότι το Range Rover Sport συμπλήρωσε το 1.000.000 σε πωλήσεις παγκοσμίως στην ως τώρα εμπορική πορεία του, αριθμός ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την εταιρεία. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο τον Ιανουάριο του 2004, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit («North American International Auto Show»).

Επρόκειτο για μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική πρόταση ενός τρίθυρου SUV οχήματος το οποίο έδειχνε πιο σπορτίβ από αυτό του Range Rover και θα είχε αντίστοιχη οδική συμπεριφορά. Ο θετικός αντίκτυπος από το κοινό και τον Τύπο για το πρωτότυπο όχημα έκανε τους ανθρώπους της βρετανικής εταιρείας να αποφασίσουν την παραγωγή του.

Έτσι, το 2005 παρουσιάστηκε το μοντέλο που απευθυνόταν σε όσους ήθελαν από αυτό μια πιο νεανική εμφάνιση και καλύτερες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά στον δρόμο, χωρίς να αλλοιωθεί η ικανότητά του στην εκτός δρόμου κίνηση. Με το πέρασμα του χρόνου, έκτοτε, η εταιρεία εξέλισσε διαρκώς το Range Rover Sport με αποκορύφωμα το 2014.

Εκείνη τη χρονιά, το Range Rover Sport SVR χαρακτηρίστηκε το ταχύτερο SUV του κόσμου, καθώς σημείωσε χρόνο 8’:14’’ στην κλασική διαδρομή τού Nürburgring Nordschleife. Το αυτοκίνητο διέθετε τον πεντάλιτρο V8 κινητήρα των 550 PS. Η βρετανική εταιρεία εξελίσσει την καινούργια γενιά του μοντέλου, την τρίτη κατά σειρά ως τώρα, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ranger Rover αναδεικνύονται τα σημαντικότερα γεγονότα στη μέχρι τώρα εμπορική πορεία του μοντέλου.