Genesis G80: Η «απάντηση» της Hyundai σε Mercedes EQE και BMW i5 με οθόνη 27 ιντσών (photos)


Η πολυτελής μάρκα της Hyundai ετοιμάζεται να φρεσκάρει την ηλεκτρική έκδοση του G80 προικίζοντάς την με εντυπωσιακή OLED οθόνη.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 21/2/2024

Στον... κόσμο των SUV και των hatchbacks, τα sedan αγωνίζονται να παραμείνουν «ζωντανά», προσφέροντας πολλές φορές ανέσεις, χώρους και πολυτέλειες που είναι δύσκολο να υπάρξουν ταυτόχρονα στις προηγούμενες δύο κατηγορίες.

Η Genesis, η πολυτελής μάρκα του ομίλου Hyundai, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και ετοιμάζεται να ανανεώσει την ηλεκτρική έκδοση του G80, του πολυτελούς sedan που ήδη «φρεσκαρίστηκε», πριν από λίγες εβδομάδες, στις θερμικές του παραλλαγές.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους στη Γερμανία, γύρω από το Hyundai Motor Europe Technical Center. Όπως συνηθίζουν οι Νοτιοκορεάτες, το καμουφλάζ έκανε έντονη την παρουσία του στα περισσότερα μέρη του αυτοκινήτου.

Η τρέχουσα γενιά παρουσιάστηκε το 2021 και πλέον είναι μια καλή στιγμή για να δεχθεί facelift, το οποίο θα περιλαμβάνει περιορισμένες εξωτερικές αλλαγές, νέα γραφικά στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες αλλά και μάσκα. Είναι λογικό να ακολουθηθεί, στο μεγαλύτερο μέρος, η φιλοσοφία των αντίστοιχων θερμικών εκδόσεων.

Έτσι, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση της ενιαίας OLED οθόνης 27 ιντσών στην καμπίνα, η οποία θα ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων αλλά και το σύστημα infotainment. Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την Genesis να τοποθετεί μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας, στα όρια των 100 kWh, προκειμένου να αυξήσει την αυτονομία.

Μάλιστα, μια προσεκτική ματιά στο συγκεκριμένο πρωτότυπο «αποκαλύπτει» την ύπαρξη μεγαλύτερων πίσω θυρών, κάτι που παραπέμπει σε έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο, το οποίο διευκολύνει την τοποθέτηση μεγαλύτερης μπαταρίας.

Διαθέτοντας το ηλεκτρικό G80 στην Νότια Κορέα, την ΗΠΑ αλλά και τις αγορές της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας, η Genesis στοχεύει να «χτυπήσει» στα ίσα τις Mercedes EQE και BMW i5.

Η παρουσίαση του νέου G80 EV αναμένεται εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο θρύλος των αγώνων Jacky Ickx συνεργάζεται με την Genesis

Kia EV6 GT εναντίον Genesis GV60 και Ford Mustang Mach-E GT σε μία «ηλεκτρική μάχη» στα 400 μέτρα (video)

Genesis GV60: Τώρα μπορείτε να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο σας με το πρόσωπό σας (photos)