H επόμενη BMW X1 M35i του 2023 δοκιμάζεται στα χιόνια!


Η BMW έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μία κορυφαία έκδοση για την καινούρια Χ1 που αναμένεται στα τέλη της χρονιάς. Πάμε να δούμε τι γνωρίζουμε για την X1 M35i.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 18/3/2022

Πολλοί περιμένουν την επόμενη κίνηση της BMW στα compact SUV που φυσικά δεν θα είναι άλλη από την νέα Χ1. Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η BMW εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά της Χ1 και με δεδομένο ότι τόσο η Σειρά 1, όσο και η 2 Gran Coupe προσφέρονται ήδη σε εκδόσεις M35i, δεν προκαλεί εντύπωση ότι το ίδιο θα γίνει και με την Χ1.

Το μικρότερο SUV της BMW θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που αποκτά έκδοση M Performance. Η Χ1 M35i θα εξοπλίζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων όπως και οι αντίστοιχες Σειρά 1 και 2 Gran Coupe και φυσικά με τετρακίνηση και με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

Εμφανώς μεγαλύτερη από το απερχόμενο μοντέλο, η επόμενη BMW X1 εθεάθη σε δοκιμές στη βόρεια Σουηδία. Το crossover επιδόσεων «πιάστηκε» σε ένα χειμερινό τοπίο με μια πιο «άγρια» εμφάνιση από το συνηθισμένο «ασχημόπαπο» της σειράς X. Εκτός από τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, το μέγεθος των μπροστινών φρένων μαρτυρά ότι πρόκειται για μια πιο «καυτή» έκδοση.

Εκτός από το μεγαλύτερο μέγεθος, περιμένουμε η κορυφαία Χ1 να αποκτήσει μερικά καλούδια, όπως τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους πιο σπορ προφυλακτήρες και τις πιο σφιχτές αναρτήσεις που είναι must για τα μοντέλα M. Δανεισμένο από τα άλλα μοντέλα της BMW θα είναι το σύστημα infotainment iDrive 8 με ένα ζευγάρι οθονών που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη, τοποθετημένες μέσα σε ένα ενιαίο κομμάτι γυαλιού.

Η νέα Χ1 θα κατασκευάζεται στη Λειψία από τα τέλη του τρέχοντος έτους, μαζί με το επόμενο Mini Countryman. Και τα δύο θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του 2022 και με αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.