Η ηλεκτρική Mercedes EQE SUV ακολουθεί τα χνάρια της EQS SUV


Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της ολοκαίνουριας Mercedes EQE SUV ήρθαν στα χέρια μας και μας αποκαλύπτουν μερικώς την εμφάνιση του νέου ηλεκτρικού SUV της Mercedes. 

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 13/10/2021

Σήμερα μπορούμε να σας δείξουμε μερικές από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της ολοκαίνουριας Mercedes EQE SUV, κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης κοντά στο Nürburgring.

Όπως βλέπουμε, η EQE SUV μοιάζει πολύ με την EQS SUV με την πρώτη ματιά, αλλά φυσικά είναι αισθητά μικρότερη.

Η Mercedes έχει ήδη αναφέρει ότι η EQE SUV θα έρθει στην αγορά μετά την SUV EQS, οπότε πρέπει περιμένουμε μέχρι την επόμενη χρονιά.

Σε σύγκριση με την μεγαλύτερη EQS SUV, η EQE SUV είναι φυσικά πιο κοντή, αλλά και οι πρόβολοι είναι αρκετά μικρότεροι, ειδικά στο μπροστινό τμήμα. Η γραμμή της οροφής φαίνεται ελαφρώς πιο «σπορ» και χαμηλή στην EQE.

Οι επιλογές του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης και της μπαταρίας θα προέρχονται πιθανότατα από την ήδη αποκαλυφθείσα EQE. Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα της EQE SUV θα αποτελείται στην αρχή από πισωκίνητες εκδόσεις με ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Η απόδοση θα φτάνει τους 292 ίππους στην EQE 350. Η μπαταρία της EQE 350 θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 90,8 kWh, εάν μεταφερθεί αυτούσια από τη σεντάν EQE.

Με το πρωτότυπο να φαίνεται ήδη τόσο έτοιμο, δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν το ντεμπούτο του έρθει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.