Επίσημα η νέα Mercedes-Benz EQE!


Η νέα πολυτελής ηλεκτρική πρόταση της Mercedes, η EQE, εντυπωσιάζει με την τεχνολογία και την πολυτέλεια που φέρει σε ένα νούμερο μικρότερο αμάξωμα από την ηλεκτρική ναυαρχίδα EQS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/9/2021

Η νέα Mercedes EQE φέρνει την απαράμιλλη πολυτέλεια που είδαμε στην EQS, την ηλεκτρική ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας, αποτελώντας το ηλεκτρικό alter ego της E-Class στον σύγχρονο κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με την EQS, δηλαδή την πλατφόρμα EVA2, όντας ένα νούμερο μικρότερη από την ηλεκτρική λιμουζίνα της Mercedes.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,946 μέτρα, που την κάνει να είναι κατά 27 εκατοστά κοντύτερη από την EQS. Έχει επίσης 8 εκατοστά μικρότερο μεταξόνιο και είναι επόμενο να προσφέρει ελαφρώς μικρότερους χώρους στο εσωτερικό.

Εμφανισιακά, ακολουθεί τα πρότυπα της μεγαλύτερης αδελφής της, EQS, με την πιο στρογγυλεμένη εμφάνιση και την γυαλιστερή μαύρη μάσκα εμπρός που ακολουθεί η γερμανική φίρμα σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς EQ να τα διαφοροποιεί από το πιο επιθετικό λουκ των συμβατικών Mercedes. Η αεροδυναμική απόδοση είναι κορυφαία για την κατηγορία και όχι μόνο με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd μόλις 0,20.

Στο εσωτερικό της Mercedes EQE δεσπόζει η άκρως εντυπωσιακή οθόνη Hyperscreen, που είδαμε για πρώτη φορά στην EQS και ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε θέματα απεικόνισης, γραφικών και συνδεσιμότητας.

Σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα, η γκάμα της νέας EQE θα αποτελείται στην αρχή από πισωκίνητες εκδόσεις με ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Η EQE 350 αποδίδει 292 ίππους και εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, ενώ υπάρχει στα σκαριά και μία ισχυρότερη έκδοση που θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους και θα αποκαλυφθεί αργότερα. Η μπαταρία της EQE 350 έχει ενεργειακή χωρητικότητα 90,8 kWh, όντας ελάχιστα μικρότερη από αυτή των 107,8 kWh της EQS, και μπορεί να εξασφαλίσει μέγιστη αυτονομία 660 χιλιομέτρων.

Αργότερα, επίσης θα ακολουθήσουν και οι τετρακίνητες εκδόσεις με ένα επιπλέον ηλεκτροκινητήρα εμπρός, ενώ αναμένεται και η κορυφαία EQE με το σήμα της AMG.

Η νέα Mercedes EQE θα κατασκευάζεται στη Γερμανία, στο εργοστάσιο της Βρέμης, και την Κίνα, για την κινέζικη αγορά και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

Απένταντι της θα έχει φυσικά να αντιμετωπίσει αρκετά πολυτελή ηλεκτρικά μοντέλα, όπως τα BMW i4, Polestar 2 και Tesla Model S.