Η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe, με «ιδιαίτερη» μάσκα, έρχεται για να βρεθεί απέναντι στη Mercedes CLA (photos)


Η μικρή λιμουζίνα της γερμανικής φίρμας ετοιμάζεται να δεχθεί ανανέωση, διατηρώντας το μοναδικό της χαρακτήρα.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 3/7/2023

H ΒΜW παρουσίασε τη Σειρά 2 Gran Coupe στα τέλη του 2019 και πλέον ήρθε μια καλή στιγμή για να προχωρήσει στην ανανέωσή της.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο πρωτότυπα, το ένα να «κυκλοφορεί» σε δημόσιους δρόμους και το δεύτερο να είναι φορτωμένο σε μία νταλίκα και μας προμήθευσαν με τις ανάλογες φωτογραφίες.

Είναι η πρώτη φορά που συναντάμε τη νέα Σειρά 2 Gran Coupe και γι’ αυτό δε θα πρέπει να βιαζόμαστε για το ντεμπούτο της, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2024. Έτσι, οι Γερμανοί έχουν αρκετό χρόνο μπροστά τους για να την εξελίξουν και να την ετοιμάσουν να βρεθεί απέναντι στην Mercedes CLA.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η F74, όπως είναι η κωδική ονομασία της, θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη έκδοση της τρέχουσας πλατφόρμας UKL2/FAAR, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμείνει με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά θα υπάρχει και τετρακίνητη παραλλαγή xDrive.

Επιπλέον, θα εφοδιάζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων με το σημερινό μοντέλο, με 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και αυτόματο κιβώτιο, ενώ στην «κορυφή» θα υπάρχει η τετρακίνητη σπορ έκδοση M 235 xDrive.

Τα πρώτα στοιχεία από τη σχεδίαση δείχνουν τις αρχικές διαφοροποιήσεις του 4πορτου hatchback/liftback αμαξώματος σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο και ας είναι ακόμα νωρίς για να φανούν σημαντικές αλλαγές. Στο εμπρός τμήμα το καμουφλάζ αφήνει εκτεθειμένους μόνο τους προβολείς, που είναι πιο λεπτοί, ενώ ο προφυλακτήρας και η μάσκα «προστατεύονται» από το camo.

Πάντως, το κομμάτι της μάσκας που είναι εκτεθειμένο δείχνει μια «ιδιαίτερη» σχεδίαση των παραδοσιακών «νεφρών» της BMW. Μία «μικρή» εκδοχή τους είναι στο κέντρο, ενώ υπάρχουν δύο μεγαλύτερα ανοίγματα που τα πλαισιώνουν. Σε αυτά, οι Γερμανοί έχουν τοποθετήσει πλέγματα, τα οποία φυσικά δε θα υπάρχουν στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Η σπορ σχεδίαση με τη χαρακτηριστική γραμμή οροφής θα διατηρηθούν, ενώ συνολικά περιμένουμε πιο «αιχμηρή» σχεδίαση, στην ανανεωμένη εμφάνιση. Στο πίσω μέρος, επανασχεδιασμένα θα είναι τα φωτιστικά σώματα, ενώ ο προφυλακτήρας ήδη εμφανίζει κάποιες διαφορές.

Φωτογραφίες του εσωτερικού δεν κατέστη δυνατόν να υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την κυρτή οθόνη της BMW με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να «ενώνεται» με την οθόνη του συστήματος infotainment.