Η νέα ηλεκτρική Mercedes CLA αποκτά την τελική μορφή της (photos)


Για πρώτη φορά έχουν τοποθετηθεί τα φώτα παραγωγής και στις δύο άκρες του αμαξώματος, ενώ υπάρχουν διαφορές από την αντίστοιχη θερμική έκδοση.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 20/8/2023

Πριν από περίπου 20 μέρες σάς παρουσιάσαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας Mercedes CLA, με το συγκεκριμένο πρωτότυπο να έχει λεπτομέρειες που πρόδιδαν τη θερμική του «καρδιά».

Ωστόσο, με την ηλεκτροκίνηση να εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο στη γκάμα μοντέλων των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι συνεργάτες μας εντόπισαν και ένα πρωτότυπο της EV έκδοσης και από αυτό είναι το πακέτο των φωτογραφιών που δημοσιεύουμε σήμερα.

Άλλωστε, το πιο πιθανό είναι η ηλεκτρική έκδοση της νέας CLA να είναι αυτή που θα προηγηθεί, χρονικά, από πλευράς παρουσίασης. Αυτό «υποστηρίζεται» και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά το αυτοκίνητο δοκιμής φέρει τα φώτα παραγωγής, ενώ και το καμουφλάζ του είναι μειωμένο σε σχέση με προηγούμενες θεάσεις.

Έτσι, μάς δίνεται η δυνατότητα να σχηματίσουμε μια καλύτερη εικόνα για τη σχεδίαση του αμαξώματος και μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν αρκετά κοινά με την Mercedes EQE. Σε αυτό το «κλίμα», είναι πιθανό να υπάρχει μια οριζόντια λωρίδα LED που θα ενώνει μεταξύ τους τα εμπρός αλλά και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Κοιτώντας πιο προσεκτικά μπορούμε να διακρίνουμε διαφοροποιήσεις από τη θερμική έκδοση που εξελίσσεται ταυτόχρονα, τόσο από την έλλειψη αεραγωγών στη μάσκα αλλά και το πιο «στρογγυλεμένο», συνολικά, σχήμα.

Αν και δεν υπήρξε δυνατότητα για φωτογραφίες του εσωτερικού, οι συνεργάτες μας κατάφεραν να «ρίξουν», έστω από μακριά, μια μικρή ματιά στο ταμπλό και είδαν την ενιαία κυρτή οθόνη, χαρακτηριστικό ολοένα και περισσότερων νέων μοντέλων.

Η επόμενη γενιά της Mercedes CLA θα βασίζεται στην πλατφόρμα MMA (Mercedes Modular Architecture) της γερμανικής φίρμας, η οποία εκτός από ηλεκτρικά, υποστηρίζει και αμιγώς θερμικά, αλλά και plug-in hybrid μοντέλα. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για την τελευταία αρχιτεκτονική που υποστηρίζει ICE.

Το ντεμπούτο της 3ης γενιάς της CLA δεν αναμένεται πριν την αλλαγή του έτους, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες που τη θέλουν να παρουσιάζεται ως concept car τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση IAA Mobility του Μονάχου.