Η νέα Mercedes EQS αποκαλύπτει το εσωτερικό της με δύο επιλογές για τις οθόνες (photos)


Η πολυτελής λιμουζίνα της γερμανικής φίρμας ετοιμάζεται να ανανεωθεί και αποκτούμε την πρώτη εικόνα για το πώς θα φτάσει στις εκθέσεις.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 1/3/2024

Η πολυτελής Mercedes EQS sedan παρουσιάστηκε το 2021 και πλέον ήρθε η ώρα για την αμιγώς ηλεκτρική λιμουζίνα της γερμανικής φίρμας να ανανεωθεί για να συνεχίσει, πλήρως ανταγωνιστική, την εμπορική της πορεία.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο πρωτότυπά της να δοκιμάζονται στα χιόνια, στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με τις χαμηλές θερμοκρασίες που παραδοσιακά βάζουν δύσκολα στα συστήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Όπως συνηθίζεται στις αναβαθμίσεις ενός μοντέλου στο μέσο του κύκλου ζωής της συγκεκριμένης γενιάς του, οι εξωτερικές αλλαγές που θα έχει η facelift έκδοση εντοπίζονται κυρίως στις δύο άκρες του αμαξώματος. Εκεί, δηλαδή, που αμφότερα τα αυτοκίνητα δοκιμής έχουν καμουφλαριστεί.

Ωστόσο, στο εμπρός μέρος, είναι εμφανή τα νέα φωτιστικά σώματα, που περιέχουν στο εσωτερικό τους δύο τριάκτινα LED αστέρια, «αποτυπώνοντας» το σήμα της φίρμας και θα έχουν τη λειτουργία τόσο των DRL όσο και των φλας.

Επιπλέον, παρά το καμουφλάζ, είναι εμφανές ότι η μάσκα έχει νέα σχεδίαση, που διαφοροποιείται από την εντελώς κλειστή των EV μοντέλων της φίρμας, αλλά αποκτά μια πιο «συμβατική» μορφή. Συν τοις άλλοις, ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας, στον οποίο οι αισθητήρες παρκαρίσματος είναι τοποθετημένοι σε διαφορετικά σημεία.

Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά δείχνουν ότι συνολικά διατηρούν το σχήμα που έχουν στο τρέχον μοντέλο, αλλά δεν αποκλείεται να έχουν διαφορετικά εσωτερικά γραφικά. Επιπλέον, αλλαγές αναμένονται και στον προφυλακτήρα, αλλά σαφώς όχι στην ίδια έκταση με τον μπροστινό.

Οι συνεργάτες μας είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν το εσωτερικό και των δύο πρωτότυπων όπου διαπιστώσαμε ότι το ένα έχει τη «βασική» διάταξη των δύο οθονών και το άλλο την hyperscreen με τις τρεις οθόνες. Ασφαλώς η γερμανική φίρμα δεν τις άφησε εκτεθειμένες και φρόντισε να κρύψει τα περισσότερα σημεία, όμως το ένα πρωτότυπο «αποκάλυψε» και το νέας σχεδίασης τιμόνι.

Η Mercedes έχει κάνει γνωστό ότι θα τοποθετήσει στη νέα EQS μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας, προκειμένου να αυξηθεί η αυτονομία, ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το αν θα προσφέρει αυξημένη ισχύ σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση.

Η παρουσίαση της νέας Mercedes EQS sedan αναμένεται εντός του 2024, με το εμπορικό της λανσάρισμα να εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Mercedes EQS συναντά την πολυτελή εξατομίκευση Manufaktur (photos)

Δείτε το εκθαμβωτικό εσωτερικό της νέας Mercedes EQS

Η AMG δημιουργεί τη δική της Mercedes CLA EV - To στοιχείο που ξεχωρίζει (photos)