Η AMG δημιουργεί τη δική της Mercedes CLA EV - To στοιχείο που ξεχωρίζει (photos)


Ένα πρωτότυπο της επερχόμενης ηλεκτρικής Mercedes CLA «χορεύει» σε παγωμένη πίστα, με στοιχεία που προδίδουν την AMG ταυτότητά της.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 28/1/2024

Για πολλούς η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση «σκοτώνει» την απόλαυση της οδήγησης, ωστόσο οι βραχίονες επιδόσεων αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις για να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η AMG φαίνεται ότι αναλαμβάνει δράση για τη νέα, ηλεκτρική, Mercedes CLA. Πριν από λίγες μέρες σάς είχαμε παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός πρωτότυπου της «βασικής» έκδοσης, δείχνοντάς σας και το εσωτερικό του.

Αυτή τη φορά, ήρθε η σειρά ενός διαφορετικού αυτοκινήτου δοκιμών, το οποίο είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για AMG έκδοση, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά να κάνει «κόλπα» σε παγωμένη πίστα στη Βόρεια Σουηδία. Το πιο πιθανό στην επιφάνεια μιας παγωμένης λίμνης.

Το καμουφλάζ παραμένει έντονο, οι καιρικές συνθήκες δύσκολες, η ορατότητα περιορισμένη, ωστόσο παρά την όχι και ιδανική ποιότητα των φωτογραφιών, είναι εμφανή αρκετά στοιχεία που προδίδουν την «έντονη» ταυτότητα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Πρώτο και καλύτερο, το έντονο πίσω σπόιλερ. Πραγματικά ο όγκος του καμουφλάζ εντυπωσιάζει, δύσκολα θα κρύβει ανάλογου μεγέθους αεροτομή, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να υπάρχει μία ενεργή πτέρυγα, που θα ρυθμίζεται ανάλογα με το drive mode που θα έχει επιλέξει ο οδηγός.

Τα φαρδύτερα φτερά, οι πιο μεγάλοι τροχοί και τα μεγαλύτερα φρένα επίσης «σφραγίζουν» τον AMG χαρακτήρα, ενώ ελαφρώς διαφοροποιημένοι δείχνουν και οι προφυλακτήρες στις δύο άκρες του αμαξώματος.

Οι πληροφορίες των συνεργατών μας είναι ότι πρόκειται για τετρακίνητο ηλεκτρικό μοντέλο, οπότε περιμένουμε δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ ακόμα και στα όρια των 500 PS. Η Concept CLA Class που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην IAA Mobility του Μονάχου «υπόσχονταν» αυτονομία 750 km, με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας έως 110 kWh.

Η παρουσίαση της ολοκαίνουριας ηλεκτρικής Mercedes-AMG CLA αναμένεται το 2025. Θα προηγηθεί εντός του έτους η αποκάλυψη της «βασικής» EV έκδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Test Drive: Mercedes-AMG A35 4MATIC MHEV - Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο hot hatch

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει αναβάθμιση-έκπληξη για την Α35 sedan (photos)

Τι πρέπει να καταλάβεις όταν δεις γαλάζιο φως σε αυτοκίνητο της Mercedes