Η Mercedes EQS συναντά την πολυτελή εξατομίκευση Manufaktur (photos)


Το απόλυτο πολυτελές customization της γερμανικής φίρμας επεκτείνεται και στο ηλεκτρικό sedan, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 22/12/2022

Η Mercedes είναι συνώνυμη με την πολυτέλεια, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της μια σειρά από επιλογές, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού, όσο και φινιρίσματος.

Πριν από ένα χρόνο, παρουσίασε τη σειρά εξατομίκευσης Manufaktur, διαθέσιμη σε αποκλειστικές σειρές μοντέλων όπως η Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé, η έκδοση Mercedes-Benz S-Class με μακρύ μεταξόνιο, η Mercedes-Maybach S-Class και η G-Class.

Μετά τη θετική ανταπόκριση που είχε από τους πελάτες της, η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να την επεκτείνει και στην sedan έκδοση της αμιγώς ηλεκτρικής EQS. Τα ειδικά φινιρίσματα βαφής στο εξωτερικό αλλά και οι ποιοτικές βελτιώσεις στο εσωτερικό διευρύνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης της EQS.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν 9 διαφορετικά χρώματα για το εξωτερικό: Diamond White, Hyacinth Red, Cote d'Azur Blue, Selenite Gray, Night Black, Silicon Gray, Rubellite Red, Kalahari Gold, and Vintage Blue, ορισμένα από τα οποία είναι γνωστά από την S-Class.

Επιπλέον, υπάρχει και το Interior Package για το εσωτερικό της πολυτελούς λιμουζίνας, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με το AMG Line interior, όπως και με την EQS από την AMG. Τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα είναι φινιρισμένα σε δέρμα nappa και διαθέτουν περίπλοκο κέντημα σε σχήμα διαμαντιού. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται επίσης για τα υποβραχιόνια στις πόρτες, την κεντρική κονσόλα και το κάτω τμήμα του ταμπλό.

Αντίστοιχη επένδυση υπάρχει και στο τιμόνι, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο χρώμα του εσωτερικού, το οποίο έχει τις επιλογές Rosé Grey, Deep White, Yacht Blue, Tobacco Brown και Mystic Red. Τα ταπέτα και τα προσκέφαλα έχουν κεντημένο το αστέρι της Mercedes ή το λογότυπο Mercedes-AMG, ανάλογα με την έκδοση.

Τα φωτιζόμενα διακοσμητικά μαρσπιέ φέρουν τα γράμματα της αντίστοιχης έκδοσης και ένα αποκλειστικό σχέδιο Manufaktur. Η κεντρική κονσόλα είναι διακοσμημένη με τα γράμματα Manufaktur σε χρωμιωμένη εμφάνιση.

Αν ο πελάτης δεν επιθυμεί το πλήρες πακέτο αναβάθμισης εσωτερικού, υπάρχει το Emblem Package, που διατίθεται για το στάνταρ εσωτερικό, με μαύρη ταπετσαρία και μαύρη μοκέτα. Επιπλέον, τα ταπέτα και τα προσκέφαλα έχουν κεντημένο το αστέρι της Mercedes.

Για την αγορά της Γερμανίας, η προτεινόμενη τιμή για το πλήρες Interior Package ξεκινά από 11.007,50 ευρώ (συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ 19%), ενώ το Emblem Package κοστίζει από 1.487,50 ευρώ (επίσης με ΦΠΑ 19%).