Η νέα Skoda Octavia αποκτά αναβαθμισμένο εσωτερικό με «σφραγίδα» Volkswagen (photos)


Η facelift έκδοση της 4ης γενιάς είναι προ των πυλών και οι φωτογραφίες του εσωτερικού της Combi έκδοσης αποκαλύπτουν την τεχνολογική αναβάθμιση.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 16/8/2023

H ανανέωση του μεγαλύτερου μέρους της γκάμας της Skoda βρίσκεται σε εξέλιξη. Την πρώτη μέρα του Αυγούστου παρουσιάστηκαν τα νέα Kamiq και Scala και έπεται συνέχεια.

Μέχρι το τέλος του 2023 θα αποκαλυφθεί η 2η γενιά του Kodiaq και η 4η της Superb, με τη ναυαρχίδα των Τσέχων να ανανεώνεται τόσο στην έκδοση Liftback όσο και στην Combi (station wagon). Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με την Octavia.

Το πετυχημένο οικογενειακό αυτοκίνητο της Skoda περιμένει εντός του 2024 τη facelift εκδοχή της 4ης γενιάς του και οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο πρωτότυπα της station wagon έκδοσης, της Combi, να δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους.

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν, όταν πρόκειται για ανανέωση στο μέσο της ζωής μιας γενιάς, οι εξωτερικές διαφοροποιήσεις είναι περιορισμένες και σχεδόν αποκλειστικά εντοπίζονται στις δύο άκρες του αμαξώματος.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα συγκεκριμένα πρωτότυπα έχουν καμουφλάζ μόνο στο εμπρός και το πίσω μέρος, ώστε να μην μπορούμε να δούμε όλες τις νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα, αλλά και νέα μάσκα.

Οι αλλαγές αυτές θα είναι εντονότερες στο εμπρός τμήμα και πιο «διακριτικές» στο πίσω. Για παράδειγμα, ενώ οι προβολείς θα έχουν νέο σχήμα, εκτιμάται ότι τα πίσω φώτα θα διατηρήσουν το σχήμα τους αλλά θα έχουν καινούρια γραφικά.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δύο φωτογραφίες που οι συνεργάτες μας κατάφεραν να τραβήξουν από το εσωτερικό, το οποίο μοιάζει ανανεωμένο τεχνολογικά.

Σε αυτό συντείνει η οθόνη του συστήματος infotainment, η οποία έχει μεγαλώσει σε μέγεθος σε σχέση με αυτή της τρέχουσας έκδοσης, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της «μητρικής» Volkswagen.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε και μια αίσθηση της οθόνης του πίνακα οργάνων. Σχεδόν όλο το υπόλοιπο ταμπλό είναι καλυμμένο, ενώ στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας υπάρχει ο διακόπτης για την επιλογή των σχέσεων του κιβωτίου και το κουμπί για το ηλεκτρονικό χειρόφρενο.