Η νέα Skoda Superb Combi στις τελευταίες δοκιμές πριν την παρουσίαση (photos)


Η 4η γενιά του station wagon με τους τεράστιους χώρους συνεχίζει τις δοκιμές της, πριν τα αποκαλυπτήριά της εντός του 2023.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 14/6/2023

Η Skoda ετοιμάζεται να παρουσιάσει εντός του 2023, πιθανότατα το φθινόπωρο, την 4η γενιά της Superb, η οποία θα είναι διαθέσιμη τόσο σε sedan (hatchback σύμφωνα με την φίρμα) όσο και σε station wagon αμάξωμα.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο να πραγματοποιεί τις πρώτες καλοκαιρινές δοκιμές στη Νότια Ευρώπη, σε αμάξωμα station wagon. Το λεγόμενο Combi σύμφωνα με την τσέχικη φίρμα, θα διατηρηθεί κανονικά στην γκάμα, αν και οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν το αντίθετο.

Μαζί με το νέο Volkswagen Passat, που θα «εγκαταλείψει» την sedan εκδοχή και θα κυκλοφορήσει μόνο ως station wagon, η νέα Superb θα βασίζεται σε μια ενημερωμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB και θα αλλάξει εργοστάσιο, καθώς θα κατασκευάζεται στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Οι μεγάλοι χώροι ήταν πάντα το πλεονέκτημα της Superb και θα εξακολουθήσει να υπάρχει, ειδικά στην Combi έκδοση. Αν και το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει βαρύ καμουφλάζ (με εξαίρεση την οροφή), μπορούμε να δούμε κάποια στοιχεία.

Στο εμπρός μέρος, οι προβολείς φαίνεται να έχουν τετραγωνισμένο σχήμα, ενώ η μάσκα διαθέτει τα γνώρισμα κάθετα πηχάκια που χρησιμοποιούνται από την Skoda εδώ και καιρό. Στο κάτω μέρος της υπάρχουν οι αεραγωγοί, τοποθετημένοι τόσο στα δύο άκρα όσο και στο κέντρο.

Κοιτώντας το πρωτότυπο από το πλάι γίνεται αμέσως εμφανές το μεγάλο μήκος του, ενώ η γωνιακή κολόνα D προσθέτει μία κομψότητα. Τα παράθυρα είναι μεγάλα, εξασφαλίζοντας πλούσιο φωτισμό στην καμπίνα των επιβατών.

Περνώντας στο πίσω μέρος, συναντάμε μια αεροτομή στο ύψος της οροφής, η οποία «κατηφορίζει» στις δύο πλευρές. Αντίθετα, το καμουφλάζ δεν επιτρέπει να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα για τη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, αν και μάλλον φαίνεται να είναι πιο λεπτά.

Αν και φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν υπάρχουν, από ορισμένα πλάνα φαίνεται ότι το ταμπλό είναι καλυμμένο με ύφασμα, κάτι που σημαίνει ότι αναμένουμε ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το τρέχον μοντέλο.

Η 4η γενιά της Superb θα είναι η τελευταία με θερμικούς κινητήρες. Στη γκάμα αναμένεται να διατηρηθούν τα κινητήρια σύνολα βενζίνης και diesel, που το πιο πιθανό είναι να έχουν ήπιο υβριδικό σύστημα. Σαφώς θα προσφέρονται και plug-in hybrid εκδόσεις.