Η πρώτη Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet δείχνει τον επιθετικό της χαρακτήρα (photos)


Η ισχυρή παραλλαγή της ολοκαίνουριας Mercedes CLE «τρέχει» προς την παρουσίασή της και αποκαλύπτει πτυχές της «άγριας» σχεδίασής της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 21/10/2023

Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, η Mercedes αποκάλυψε την ολοκαίνουρια CLE Coupe. Πρόκειται για το μοντέλο που αποτελεί νέα προσθήκη στην γκάμα και έρχεται για να αντικαταστήσει τις C-Class και E-Class Coupe.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής παρουσίασης, η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένες φωτογραφίες από την Cabriolet έκδοση της CLE. Μάλιστα, η πανέμορφη και λευκή CLE cabrio συμπεριλήφθηκε και στο video που συνόδεψε την αποκάλυψη του μοντέλου.

Ωστόσο, περιμένουμε τις AMG εκδόσεις, την ώρα που η Mercedes συνεχίζει τις δοκιμές πρωτοτύπων. Ένα εξ’ αυτών συνάντησαν οι συνεργάτες μας γύρω από την πίστα του Nurburgring. Πρόκειται για την Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet, τη μικρότερη από τις δύο ισχυρές εκδόσεις που περιμένουμε.

Αν αναρωτιέστε πώς προκύπτει η εύκολη και σίγουρη αναγνώριση της ταυτότητάς της και η διαφοροποίηση από την AMG έκδοση CLE 63, η απάντηση είναι απλή και επικεντρώνεται στις απολήξεις της εξάτμισης. Στρογγυλεμένες για τη «μικρή» παραλλαγή, τετραγωνισμένες για τη μεγάλη.

Αν και μοιάζει πολύ έντονο, το επίπεδο του καμουφλάζ είναι περιορισμένο σε σχέση με παλιότερες κατασκοπευτικές λήψεις. Έτσι, μπορούμε να δούμε περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Η AMG έκδοση ξεχωρίζει σε σχέση με τη συμβατική από τις κάθετες γρίλιες της μάσκας Panamericana, ενώ το εμπρός μέρος αποκτά, επιπλέον και «πιο επιθετικές» εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα.

Περνώντας στο πλάι, υπάρχουν τονισμένα φτερά και αεραγωγοί μπροστά από τους πίσω τροχούς, ενώ πίσω από τις ζάντες πολλών ακτίνων ξεχωρίζουν οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Τέλος, στο πίσω μέρος, στις άκρες του διαχύτη, υπάρχουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης - δύο σε κάθε πλευρά.

Το κινητήριο σύνολο που θα βρίσκεται κάτω από το καπό της Mercedes-AMG CLE 53 παραμένει μυστήριο. Υπάρχουν αρκετά σενάρια, αλλά οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στον ήπια υβριδικό 6κύλινδρο twin-turbo κινητήρα 3,0 L της αντίστοιχης έκδοσης της GLE 53, που αποδίδει 435 PS και 560 Nm. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η μεγαλύτερη CLE 63 θα μπορεί να έχει ένα PHEV κινητήριο σύνολο που θα αποδίδει περισσότερους από 700 PS.

Η παρουσίαση της Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024.