Ιδού η ανανεωμένη Porsche 911 GT3


Έχει περάσει λίγο περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που εντοπίστηκε η νέα 911 GT3 και φαίνεται ότι μια έκδοση facelift είναι προ των πυλών. 

  • PHOTOS:CARPIX
  • 1/9/2022

Ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Porsche 911 GT3 RS που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, η Porsche 992.2 GT3 «βγήκε» για μια πρώτη δοκιμή γύρω από το Nurburgring. Όμως το ντεμπούτο της GT3 θα αργήσει να έρθει καθώς το μοντέλο που εντοπίστηκε δεν είναι παρά ένα πρωτότυπο.

Δεδομένου ότι όλα τα μοντέλα της Porsche πρόκειται να ανανεωθούν, αυτές οι φωτογραφίες δεν αποτελούν έκπληξη. Και όπως και με όλα τα άλλα μοντέλα που εντοπίστηκαν, οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες. Αυτό το πρωτότυπο δεν διαθέτει καμουφλάζ στο εμπρός μέρος, πράγμα που είτε σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές, είτε απλώς ότι πρόκειται για ένα πρώιμο πρωτότυπο και περισσότερες αλλαγές θα εφαρμοστούν αργότερα. Το πίσω μέρος είναι καμουφλαρισμένο με μαύρο χρώμα, αλλά και πάλι, είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί ότι η εισαγωγή αέρα στον πίσω προφυλακτήρα βρίσκεται πολύ ψηλότερα από ό,τι στο τρέχον μοντέλο. Ο διαχύτης είναι επίσης καλυμμένος γύρω από την εξάτμιση, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές και σε αυτό το κομμάτι.

Όσο για το εσωτερικό, η GT3 διαθέτει ήδη πολλά στοιχεία σε άμεση σύνδεση με τον κόσμο των αγώνων, οπότε μην περιμένετε πολλές ενημερώσεις. Ωστόσο, τα κατασκοπευτικά πλάνα αποκαλύπτουν ένα πλήρως καλυμμένο εσωτερικό με ενημερωμένο ταμπλό, πιθανότατα το ίδιο ψηφιακό ταμπλό που έχουμε δει στην Taycan. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια ενημέρωση που έχουμε δει σε όλα τα τελευταία μοντέλα της Porsche 911.

Πιθανότατα, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή κάτω από το καπό, πράγμα που σημαίνει ότι η 992.2 GT3 θα προσφέρεται με τον ίδιο 4.0 λίτρων ατμοσφαιρικό flat-six κινητήρα απόδοσης 510 PS στις 9.000 σ.α.λ. και 470 Nm ροπής στις 6.100 σ.α.λ. Ένα κιβώτιο PDK θα προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό, αλλιώς υπάρχει και η επιλογή ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Η επιτάχυνση από τα 0 έως τα 96km/h θα γίνεται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 317km/h. H 992 GT3 θα είναι το τελευταία μη υβριδικό μοντέλο, καθώς με την επόμενη γενιά, η Porsche θα επικεντρωθεί στο να κάνει τα οχήματά της πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Όσο αναμένεται το ντεμπούτο της Porsche 911 GT3, όλα τα βλέμματα θα στραφούν στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood όπου θα δούμε τη νέα Porsche 911 GT3 RS.