Ηλεκτρική ισχύς για την Mercedes-AMG SL!


Η Mercedes-AMG θέτει την ηλεκτρική τεχνολογία στην υπηρεσία του κορυφαίου της κουπέ. Η επερχόμενη plug-in υβριδική SL E Performance θα αγγίζει τους 700 ίππους.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 29/3/2022

Για άλλη μία φορά έχουμε στη διάθεση μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας Mercedes-AMG SL EPerformance που φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης της.

Η κορυφαία και πανίσχυρη plug-in υβριδική κουπέ πρόταση της Mercedes-AMG αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο για άλλη μια φορά. Το μαύρου χρώματος δοκιμαστικό πρωτότυπο της SL από την προηγούμενη φορά έχει πλέον αλλάξει δίνοντας τη θέση του σε ένα κόκκινο πρωτότυπο. Το γεγονός ότι βλέπουμε περισσότερα και διαφορετικά πρωτότυπα της plug-in υβριδικής έκδοσης της SL με λιγότερο καμουφλάζ υποδηλώνει ότι είμαστε πιθανότατα στο τέλος της εξέλιξης της και το ντεμπούτο είναι χρονικά πολύ κοντά.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, ο Jochen Hermann, Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes-AMG, επιβεβαιώνει ότι η νέα SL πρόκειται να αποκτήσει το plug-in υβριδικό σύστημα “E Performance” της AMG. Αυτό συνδυάζει τον V8 των 4,0 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς και θα μπορούσε να προσφέρει έως και 843 ίππους και 900 Nm ροπής. Αν η AMG θελήσει να δώσει όλη την ισχύ στο SL μένει να φανεί, αλλά ένας αριθμός περίπου 700 ίππων κυριαρχεί στις φήμες για το μοντέλο. Είναι επίσης πιθανό να δούμε τελικά δύο διαφορετικά επίπεδα ισχύος με την SL63e και την SL63 S E-Performance.

Με το πρωτότυπο να ήταν σχεδόν πλήρως απαλλαγμένο από καμουφλάζ, μπορούμε να δούμε τη θύρα φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα, που είναι πρακτικά και η μόνη ορατή αλλαγή σε σύγκριση με μία συμβατική SL. Το επίσημο ντεμπούτο της AMG SL E Performance αναμένεται πριν από το τέλος αυτής της χρονιάς.