Καλό το ρεύμα αλλά και η βενζίνη έχει ψυχή! Όλα έτοιμα για την αποκάλυψη του νέου Hyundai i30 N (photos)


Το Hyundai i30 N ετοιμάζεται για το δεύτερο facelift και ο κατάσκοπός μας κατάφερε να το φωτογραφήσει κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Τι αλλαγές θα έχει σε σχέση με το τρέχον μοντέλο;

  • 21/7/2023

Μόλις πριν από μερικές ημέρες η Hyundai τράβηξε το κάλυμμα και αποκάλυψε το εκρηκτικό Ioniq 5 N που έρχεται για να βάλει φωτιά στην άσφαλτο με τους 650 PS. Καλό το ρεύμα και οι φορτιστές ωστόσο οι Κορεάτες δεν αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αυτό φαίνεται από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που εξασφάλισε ο συνεργάτης μας και δείχνουν το i30 N να πραγματοποιεί δοκιμές στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Ουσιαστικά πρόκειται για το δεύτερο facelift που ετοιμάζει η φίρμα στο μοντέλο μετά από αυτό που έγινε την άνοιξη του 2020.

Στα μέσα Μαΐου είδαμε τη βασική έκδοση να κάνει δοκιμές ωστόσο το βαρύ καμουφλάζ με το οποίο είχε «ντυθεί» δεν άφηνε περιθώρια για να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα. Αυτή τη φορά το Ν «αδελφάκι» έχει πετάξει το πολύ καμουφλάζ και έχει επιλέξει να κρύψει μόνο το μπροστά και το πίσω μέρος του.

Με μια πρώτη ματιά δεν εμφανίζονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με ότι γνωρίζουμε σήμερα. Ωστόσο κοιτώντας πιο προσεκτικά διακρίνονται παρεμβάσεις στο μοτίβο της γρίλιας καθώς και νέα DLR φωτιστικά σώματα στο μπροστινό μέρος. Παράλληλα οι εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα δείχνουν να έχουν μικρύνει.

Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα θα ακολουθήσουν την πορεία των μπροστινών ενώ θα πρέπει να περιμένουμε έναν νέας σχεδίασης προφυλακτήρα με διαχύτη. Αν πάντως υπάρχει κάποιος που έχει αμφιβολίες για το αν στις φωτογραφίες βλέπουμε το Ν μοντέλο, και όχι το απλό, μπορεί απλά να εστιάσει στη διπλή απόληξη του συστήματος εξάτμισης, στην αεροτομή αλλά και στα φρένα. Αυτά αρκούν για να πειστεί.

Στους κινητήρες το μοντέλο είναι σήμερα διαθέσιμο με τον 2.0 T-GDI που αποδίδει 250 PS και 280 PS (PERFORMANCE PACK), ωστόσο είναι αρκετά πιθανό στο facelift να έχουμε μια μικρή αύξηση της δύναμης. Τέλος, η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει πότε θα παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή του i30 Ν αν και υπάρχουν αναφορές από ξένα μέσα που την τοποθετούν χρονικά τον Σεπτέμβριο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (5-10/9)