Έρχεται ανανέωση και για το Hyundai i30 (photos)


Οι Κορεάτες διατηρούν «ζωντανές» τις θερμικές εκδόσεις των μικρότερων μοντέλων τους, ετοιμάζοντας facelift έκδοση και για το i30.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH Proshots
  • 18/5/2023

Κόντρα στην τάση της σύγχρονης εποχής, η Hyundai μένει πιστή στις θερμικές εκδόσεις των «μικρότερων» μοντέλων της. Έτσι, μετά την ανανέωση του i10 και του i20, ετοιμάζεται να «φρεσκάρει» και το i30.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο i30 να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους. Με την πρώτη «ματιά» φαίνεται ότι οι Κορεάτες θα προχωρήσουν σε facelift έκδοση και όχι σε επόμενη γενιά, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο επικεφαλής της Hyundai Europe, Michael Cole, μιλώντας στο Autocar.

Η τρέχουσα, 3η γενιά, του μικρομεσαίου μοντέλου παρουσιάστηκε το 2016, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, στις αρχές του 2020, δέχθηκε facelift. Όλα δείχνουν ότι το i30 θα δεχθεί νέο «φρεσκάρισμα», ώστε να μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστικό για ακόμα λίγα χρόνια, πριν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, τουλάχιστον για τις αγορές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το βαρύ καμουφλάζ σε πολλά σημεία του αμαξώματος, καθιστά «απαγορευτικό» οποιοδήποτε ασφαλές συμπέρασμα για τις αλλαγές στη σχεδίασή του. Ωστόσο τα εμπρός φωτιστικά σώματα δε δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη διαφοροποίηση, ενώ η τραπεζοειδής μάσκα μοιάζει να παραπέμπει στη σπορ έκδοση N-Line. Από την άλλη πλευρά, τα πάνελ που υπάρχουν μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη σχεδίαση του καπό.

Περνώντας στο πλάι, η Hyundai κρύβει τις πόρτες και τις χειρολαβές τους, αλλά συνολικά η σιλουέτα δε μοιάζει να διαφοροποιείται σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση.

Όσο για το πίσω μέρος, το έντονο καμουφλάζ προδιαθέτει για αλλαγές στη σχεδίαση, ενώ και τα φώτα μοιάζει να διαφοροποιούνται, όντας πιο στρογγυλεμένα. Ωστόσο δεν αποκλείεται να πρόκειται για μια μορφή «έξυπνου» καμουφλάζ. Τέλος, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το ταμπλό είναι καλυμμένο με πάνελ, οπότε θα υπάρξουν κάποιες αναβαθμίσεις και στο εσωτερικό του i30.

Δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για το πότε θα περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση και μένει να αποδειχθεί ποια θα είναι η «τύχη» της «hot» έκδοσης i30 N, όσον αφορά το θερμικό της χαρακτήρα, με δεδομένη την εφαρμογή, από το καλοκαίρι του 2025, του αυστηρότερου προτύπου εκπομπών ρύπων Euro 7.