Mercedes-Benz AMG GLB 35 (2023): Aυτές είναι οι αλλαγές...


Σε λίφτινγκ υποβάλει ο Γερμανός κατασκευαστής την GLB προκειμένου να ενισχύσει την εμπορική της πορεία.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 10/9/2022

Εντοπίστηκε στην Γερμανία με ελάχιστο καμουφλάζ η ανανεωμένη GLB 35 να υποβάλλεται σε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της μέσα στο 2023.

Η τρέχουσα GLB 35 έχει την κλασική όψη Panamericana της AMG, και είναι πιθανό ότι και η ανανεωμένη GLB θα ακολουθήσει αυτή την παράδοση. Οι προβολείς και οι προφυλακτήρες ωστόσο είναι καμουφλαρισμένοι και εκεί αναμένεται να υπάρξουν οι περισσότερες αλλαγές.

Αν και το καμουφλάζ πάνω από τους εμπρός προβολείς εμποδίζει ώστε να φανούν καθαρά, είναι πιθανό ότι τα φώτα του GLB 35 θα διατηρήσουν το ίδιο εξωτερικό σχήμα και διαστάσεις, αλλά θα διαθέτουν επανασχεδιασμένα φώτα ημέρας που χάνουν την κάτω φωτισμένη μπάρα LED. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιες αλλαγές επιφυλάσσονται για τον εμπρός προφυλακτήρα αλλά επειδή πρόκειται για AMG, αναμένεται ένας «άγριος» σχεδιασμός με μία μεγάλη εισαγωγή αέρα.

Το πίσω μέρος της Mercedes αυτής φαίνεται σχεδόν ολόιδιο με του φετινού μοντέλου. Το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο έχει γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο εξάτμισης, αλλά η σκούρα επένδυση είναι επίσης διαθέσιμη στην GLB του 2022. Το πρωτότυπο εξακολουθεί να διαθέτει μόνο μία εξάτμιση σε κάθε πλευρά και η μόνη αλλαγή που μπορούμε να δούμε είναι ένα νέο σετ πίσω φώτων με δύο οριζόντιες ράβδους LED εν μέρει, κρυμμένες κάτω από το καμουφλάζ.

Η Mercedes λάνσαρε το νέο της ηλεκτρικά υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων σε αυτοκίνητα όπως την AMG C 43 και την SL 43 και είναι πιθανό ο κινητήρας αυτός να βρεθεί στην GLB για να δημιουργήσει τη GLB 45 που φημολογείται εδώ και καιρό. Όμως, η ανανεωμένη GLB 35 προορίζεται για τον ήδη υπάρχοντα τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2,0 λίτρων απόδοσης 306 PS.