Διαθέσιμη στην Ελλάδα η Mercedes-AMG SL 43 - Πόσο κοστίζει


Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας AMG SL 43 και στη χώρα μας. Το «βασικό» μοντέλο της SL έρχεται με καινοτόμο τεχνολογία κινητήρων όπου για πρώτη φορά, χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητο παραγωγής ηλεκτρικός στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίων κατευθείαν από τη Formula 1. Πόσο κοστίζει.

  • 2/6/2022

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας AMG SL 43 και στη χώρα μας και γνωστοποίησε την τιμή πώλησης της.

Μετά τις δύο εκδόσεις με κινητήρες V8, η Mercedes-AMG εισάγει και στη χώρα μας την SL 43, ένα ακόμα τεχνολογικά πρωτοποριακό μοντέλο του νέου, εμβληματικού roadster. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας εν σειρά τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας με κυβισμό δύο λίτρων που παρέχει αντίστοιχη δύναμη πρόωσης.

Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που χρησιμοποιείται ηλεκτρικός στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίων σε αυτοκίνητο παραγωγής. Πρόκειται για τεχνολογία δανεισμένη από τη Formula 1. Το σύστημα της SL 43 έχει προκύψει από αυτό που αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται με επιτυχία από την ομάδα Mercedes-AMGPetronas F1 εδώ και πολλά χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο στροβιλοσυμπιεστής λειτουργεί μέσω του ηλεκτρικού συστήματος 48 Volt, το οποίο τροφοδοτεί επίσης την κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG). Αυτό έχει αποτέλεσμα, η Mercedes-AMG SL 43 να αποδίδει 381 PS και μέγιστη ροπή 480 Nm συν την πρόσθετη ισχύ των 10 kW (14 PS) που παρέχει στιγμιαία η κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG) σε ορισμένες συνθήκες οδήγησης.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας, γνωστός ως M139, ο οποίος εδώ και χρόνια τοποθετείται εγκάρσια στα κόμπακτ μοντέλα Mercedes AMG χωρίς ηλεκτρικό στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων, στην SL 43 τοποθετείται κατά μήκος. Στο βασικό μοντέλο της SL, που διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς, συνδυάζεται για πρώτη φορά με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AMG Speedshift MCT 9G. Για την επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h, η SL 43 χρειάζεται μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 275 km/h.

Ο βασικός εξοπλισμός της SL 43 περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από ηλεκτρικά και χειροκίνητα ρυθμιζόμενα, πολυτελή καθίσματα επενδυμένα με συνθετικό δέρμα ARTICO και ύφασμα. Προαιρετικά διατίθενται καθίσματα από δέρμα, δέρμα nappa και δέρμα nappa AMG, όπως και τα σπορ καθίσματα AMG και τα καθίσματα AMG Performance.

Η τιμή της νέας AMG SL 43 στην Ελλάδα ορίστηκε στα 169.250 ευρώ.