Οι πρώτες εικόνες της τελευταίας Ferrari με V12 κινητήρα (photos)


Η Ferrari ετοιμάζει ένα νέο coupe που θα αντικαταστήσει την 812 το 2024, έχοντας στην «καρδιά» του τον V12 κινητήρα που μάλλον θα χρησιμοποιηθεί για τελευταία φορά.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 13/10/2022

Πριν από λίγες μέρες είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον κινητήρα μιας καμουφλαρισμένης Ferrari Roma, που σύμφωνα με τον Ιταλό «κατάσκοπο» Varryx ήταν ένας ατμοσφαιρικός V12 και όχι ο V8 με τον οποίο διατίθεται το συγκεκριμένο μοντέλο.

Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες του mule, αλλά και τις πρώτες πιο «έγκυρες» πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό. Πρόκειται για το επόμενο μοντέλο της ιταλικής φίρμας με τον κινητήρα τοποθετημένο εμπρός, που έχει την κωδική ονομασία F167.

Η δοκιμή του συνεχίζεται σε ένα «καμουφλαρισμένο» μοντέλο Roma, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι το καπό είναι πιο μεγάλο, ενώ και συνολικά το αυτοκίνητο είναι φαρδύτερο. Το μεγαλύτερο καπό αλλά και το τροποποιημένο εμπρός τμήμα, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, «προδίδουν» τις ανάγκες καλύτερης ψύξης, που θα χρειάζεται ένας κινητήρας μεγαλύτερος από τον V8 της Roma.

Άλλωστε, το 2021 το τεχνικό τμήμα της Ferrari είχε τονίσει ότι η εταιρεία εργαζόταν ήδη σε μια πιο βελτιωμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού κινητήρα V12 6,5 L, ο οποίος αποδίδει ισχύ 840 PS και 692 Nm ροπής στην 812Competizione. Ο εν λόγω κινητήρας, δεν έχει ακόμα εμφανιστεί σε αυτοκίνητο της ιταλικής φίρμας και μοιάζει πολύ πιθανό να βρίσκεται κάτω από το καπό του συγκεκριμένου πρωτότυπου. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να διαθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα.

Η χρήση ενός διαφορετικού αυτοκινήτου ως mule δεν είναι κάτι καινούργιο στον κλάδο του αυτοκινήτου, καθώς βοηθά τη μάρκα να κρατήσει μυστική την εμφάνιση του νέου αυτοκινήτου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Με αυτόν τον τρόπο οι μηχανικοί μπορούν να αρχίσουν να δοκιμάζουν τη νέα πλατφόρμα αλλά και πιθανούς νέους κινητήρες. Αν θυμάστε τα πρώτα mules για τη Ferrari Purosangue που ήταν κρυμμένα κάτω από μερικά τροποποιημένα σώματα της Maserati Levante.

Αναμένουμε ότι το νέο sportscar της Ferrari θα ξεκινήσει τις δοκιμές κάτω από το δικό του αμάξωμα το 2023, αν και ασφαλώς θα είναι έντονα καμουφλαρισμένο. Ωστόσο, σίγουρα θα έχουμε μια καλύτερη εντύπωση για το πώς θα είναι όταν παρουσιαστεί επίσημα. Αν, πάντως, πρόκειται για το διάδοχο της 812, τότε πιθανότητα δε θα λανσαριστεί πριν από το 2024.