Οι πρώτες φωτογραφίες της ανανεωμένης Mercedes-Benz A-Class


Restyling, υβριδοποίηση και αναβαθμίσεις λογισμικών οι σημαντικότερες αλλαγές της μικρής Mercedes. Πότε έρχεται.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 20/7/2021

Με ένα μικρό facelift η Mercedes επικαιροποιεί την A-Class, ενισχύοντας το τεχνολογικό της υπόβαθρο με νέες κινητήριες μονάδες αλλά και σημαντικές αναβαθμίσεις του software.

Να θυμίσουμε πώς η τρέχουσα γενιά, με την κωδική ονομασία W177, λανσαρίστηκε τον Απρίλιο του 2018, οπότε η ώρα της ανανέωσης έχει σημάνει.

Στις φωτογραφίες που σας έχουμε εξασφαλίσει υπάρχει καμουφλάζ στα… επίμαχα σημεία, δηλαδή στα σημεία του αμαξώματος που εντοπίζονται οι αλλαγές: Στην εμπρός μάσκα, που είναι ανασχεδιασμένη, στο νέο προφυλακτήρα και τους επίσης νέους προβολείς, που φαίνεται να έχουν κυκλικό σχήμα. Στο πίσω μέρος μπορείτε να παρατηρήσετε τα επίσης νέα φώτα και έναν ελαφρώς τροποποιημένο προφυλακτήρα. Αυτά τα δύο πρωτότυπα που ο φακός του συνεργάτη μας συνέλαβε, ήταν σε εκδόσεις PHEV, ενώ η απόληξη της εξάτμισης δεν είναι ορατή, όπως στην υπάρχουσα έκδοση.

Οι αναβαθμίσεις στο σύστημα MBUX είναι μια σημαντική είδηση για την ανανεωμένη A-Class που θα διαθέτει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις όλων των συστημάτων ασφαλείας.

Φήμες θέλουν να εφοδιάζεται με 4κύλινδρους κινητήρες που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Renault, ενώ η υβριδοποίηση θα είναι σημείο αναφοράς στη μικρή Mercedes.

Θυμίζουμε πώς η υπάρχουσα γενιά εξοπλίζεται με βενζονικινητήρες ισχύος από 109 έως 421 ίππους και ντήζελ  απόδοσης  από 116 έως 190 ίππους, ενώ διαθέσιμη είναι φυσικά και η plug-in υβριδική έκδοση A 250e.

Ενσωματώνει έναν τούρμπο κινητήρα 1.33 lt με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται σε 218 PS και 450 Nm ροπής. Η Α 250e επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 6,6 sec, ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 15,6 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 68 km (WLTP).

Το λανσάρισμα της ανανεωμένη γενιάς αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες…