Οι σχεδιαστικές αλλαγές που φέρνει το facelift του Ford Puma (photos)


Η facelift έκδοση του B-SUV συνεχίζει τις δοκιμές και οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο σε διαφορετική παραλλαγή απ’ ό,τι στο παρελθόν.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 31/10/2023

Η Ford ετοιμάζεται να «φρεσκάρει» το Puma, το δημοφιλές B-SUV που κυκλοφορεί στους δρόμους από το 2019. Έτσι, ήρθε η ώρα να περάσει στη facelift εκδοχή του, η οποία θα διατηρήσει τις θερμικές εκδόσεις και θα αποκτήσει και αμιγώς ηλεκτρική.

Για πρώτη φορά σάς είχαμε παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού, από ένα πρωτότυπο της ισχυρής έκδοσης ST Powershift με τους 170 PS από τον βραβευμένο κινητήρα 1.0 L EcoBoost της Ford.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το αυτοκίνητο δοκιμών που συνάντησαν οι συνεργάτες μας δεν διαθέτει τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων ούτε την εμφανή διπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Έτσι, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία από τις εισαγωγικές εκδόσεις είτε με ισχύ 125 PS είτε με 155 PS.

Όπως συνηθίζεται στην περίπτωση «φρεσκαρίσματος» στο μέσο του κύκλου ζωής ενός μοντέλου, οι περισσότερες αλλαγές εμφανίζονται στις δύο άκρες του αμαξώματος, ιδίως στην μπροστινή. Αυτό διαπιστώνουμε ότι συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρά το έντονο καμουφλάζ με το οποίο η φίρμα έχει καλύψει το πρωτότυπο.

Ακόμα και έτσι, όμως, μπορούμε να διακρίνουμε τους νέους προβολείς, την ελαφρώς αλλαγμένη μάσκα και τον ανανεωμένο προφυλακτήρα. Αντίθετα, περνώντας στο πίσω μέρος, το πρωτότυπο διατηρεί, προς το παρόν, τα φωτιστικά σώματα της τρέχουσας έκδοσης, κάτι που αναμένεται να αλλάξει μέχρι να βγει στην παραγωγή. Τουλάχιστον όσον αφορά τα εσωτερικά γραφικά τους. Επιπλέον, περιμένουμε και μικρότερης έκτασης αλλαγές στον προφυλακτήρα.

Αυτή τη φορά δεν ήταν εφικτό να έχουμε στη διάθεσή μας έστω και μακρινές λήψεις από το εσωτερικό, ωστόσο γνωρίζουμε από την προηγούμενη φορά ότι οι κεντρικοί αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι ψηλότερα, στο σημείο όπου στο τρέχον μοντέλο υπάρχει η οθόνη του συστήματος infotainment.

Έτσι, δεν αποκλείεται να έχουμε μια σημαντική διαφοροποίηση, με υιοθέτηση μιας κάθετα τοποθετημένης οθόνης, κάτι που συναντάμε στο νέο ηλεκτρικό Ford Explorer. Σίγουρα θα υπάρχουν τεχνολογικές αναβαθμίσεις και η τελευταία γενιά του συστήματος infotainment SYNC 4 της Ford.

Από πλευράς κινητήριων συνόλων, αναμένεται να διατηρηθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος του 3κύλινδρου turbo κινητήρα 1.0 L EcoBoost, ενώ στην κορυφή της προϊοντικής πυραμίδας του τρέχοντος μοντέλου βρίσκεται η έκδοση ST, με τον κινητήρα 1,5 L των 200 PSκαι την υπογραφή της Ford Performance.

Όσο για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση; Δεν έχει «κατασκοπευτεί» ακόμα και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να «φιλοξενήσει» την ηλεκτρική μονάδα κίνησης του E-Transit Courier με τους 136 PS.

Το ντεμπούτο του νέου Ford Puma αναμένεται το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα μοιάζει το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Puma (photos)

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό Ford Puma που έρχεται το 2024

Το νέο Ford Explorer αλλάζει τα δεδομένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα