Οι τελευταίες αλλαγές της Porsche 911 Targa πριν το ντεμπούτο της (photos)


Η facelift έκδοση διαθέτει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αμαξώματος και προσθέτει αρκετές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 13/7/2023

Η νέα Porsche 911, γνωστή με τον κωδικό 992.2, είναι ίσως το μοντέλο που οι κατασκοπευτικοί μας συνεργάτες έχουν συναντήσει (με τη μορφή αυτοκινήτων εξέλιξης, ασφαλώς) περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο εδώ και αρκετούς μήνες.

Βασικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι πολλές και διάφορες εκδόσεις, τόσο από πλευράς αμαξώματος (coupe, cabrio, targa) όσο και κινητήριων συνόλων (από την «απλή» Carrera έως την Turbo) που περιλαμβάνονται στην γκάμα της.

Η Targa είναι ίσως η έκδοση που έχει τις λιγότερες «κατασκοπευτικές» λήψεις, μιας και μόλις μία φορά είχαμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε φωτογραφίες της, σε χειμερινές συνθήκες. Ωστόσο, πλέον έχει καλοκαιριάσει και ήρθε η ώρα και για δοκιμές σε ζεστό περιβάλλον.

Και αυτή τη φορά, το πρωτότυπο της facelift έκδοσης έχει τοποθετημένα τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα παραγωγής, που μπροστά χαρακτηρίζονται από την ενσωμάτωση των φλας. Η γερμανική φίρμα συνεχίζει να κρύβει λεπτομέρειες της σχεδίασης με έξυπνο καμουφλάζ, ωστόσο η μοναδικότητα του αμαξώματος είναι εμφανής.

Επιπλέον, επανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες στα δύο άκρα του αμαξώματος, με νέες εισαγωγές αέρα, όπως και το «κάλυμμα» του κινητήρα. Στο πίσω μέρος, μια ευδιάκριτη αλλαγή σε σχέση με το πρώτο πρωτότυπο είναι ότι οι δύο απολήξεις της εξάτμισης «πλησίασαν» περισσότερο μεταξύ τους, κάτι που μοιάζει πιο λογικό με βάση την παραδοσιακή σχεδίαση του μοντέλου.

Νέα θέση έχει και η πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία πλέον βρίσκεται στον προφυλακτήρα και όχι στο διαχύτη. Ο τελευταίος, άλλωστε, έχει τροποποιηθεί, με πιο ξεκάθαρο σχεδιασμό, που δεν εκτείνεται σε ολόκληρο το πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό η βασική αλλαγή θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα infotainment και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Από πλευράς κινητήριων συνόλων δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση για αλλαγές. Έτσι, πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα προστεθεί ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 4,0 L αλλά και το είδος των υβριδικών κινητήριων συνόλων.

Το ντεμπούτο της νέας Porsche 911 Targa αναμένεται τους επόμενους μήνες, ίσως και τον Σεπτέμβριο.