Ώρα για συγκρίσεις Η νέα ηλεκτρική BMW i5 δίπλα στη νέα «θερμική» 5άρα (photos)


Το 2023 θα σηματοδοτήσει την έλευση της 8ης γενιάς της σειράς 5 της BMW και για πρώτη φορά θα υπάρξουν και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 4/1/2023

H ΒΜW ετοιμάζει τη μεγαλύτερη ανανέωση για τη σειρά 5. Μαζί με την παρουσίαση της 8ης «θερμικής» γενιάς, θα λανσάρει και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της σειράς 5.

Η i5, όπως είναι το όνομά της, υποβάλλεται στις τελευταίες δοκιμές της και θα κυκλοφορήσει τόσο σε sedan όσο και σε station wagon έκδοση, την επονομαζόμενη, κατά BMW, touring. Σε αυτό το πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών, έχουμε 2 πρωτότυπα station wagon και ένα sedan.

Το «βασικό» πρωτότυπο που συναντήσαμε κυκλοφορούσε στους δρόμους του Μονάχου και από τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για την έκδοση M60, την οποία είχαμε συναντήσει ξανά και πριν από λίγους μήνες.

Δεν αποκλείεται οι Γερμανοί να έχουν καταλήξει σε διπλό ηλεκτροκινητήρα για την ισχυρή έκδοση της i5, με απόδοση 619 PS, ο οποίος κινεί την iX M60. Η i5 Touring θα είναι μία από τα πολλά μέλη που θα περιλαμβάνει η ανανεωμένη οικογένεια της σειράς 5.

Το υπόβαθρο όλων αυτών θα είναι η αρχιτεκτονική CLAR της BMW, η οποία θα επιτρέψει στον κατασκευαστή να παράγει διαφορετικά είδη αμαξώματος με διαφορετικά κινητήρια σύνολα στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης.

Επιπλέον, είχαμε τη δυνατότητα να φωτογραφίσουμε άλλο ένα πρωτότυπο touring, αλλά και ένα «θερμικό» sedan της σειράς 5 πάνω σε όχημα μεταφοράς οχημάτων, με αποτέλεσμα να μπορούμε να σας προσφέρουμε και πιο κοντινές φωτογραφίες από τους τροχούς των 21 ιντσών.

Συγκριτικά, η εμφανισιακή διαφορά των δύο εκδόσεων με διαφορετικού τύπου κινητήρια σύνολα, φαίνεται να περιορίζεται στην κλειστή μάσκα που υπάρχει στο EV.