Οι πρώτες εικόνες της επερχόμενης BMW 5 Series


Μπορεί η Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου να είναι σε πλήρη εξέλιξη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις εταιρίες από το να συνεχίζουν να εξελίσσουν τα πρωτότυπά τους. Ιδού μια πρόγευση από την επερχόμενη BMW 5 Series.

  • ΦΩΤ.: CARPIX, RENDERING: Magnus.Concepts
  • 7/9/2021

Έτσι έχουμε μερικές νέες φωτογραφίες που δείχνουν την επερχόμενη BMW Σειρά 5 κατά τη διάρκεια δοκιμών έχοντας παράλληλα μια ψηφιακή απεικόνιση για το πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Έχουν ξεκινήσεις τις δοκιμές δύο διαφορετικά πρωτότυπα με το ένα να είναι σε έκδοση PHEV και να δοκιμάζεται στους δρόμους του Μονάχου κάτι που σημαίνει ότι θα το βλέπουμε όλο και συχνότερα. Το άλλο πρωτότυπο είναι η πρώτη εμφάνιση ενός αυτοκινήτου αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά από άποψη σχεδιασμού δεν υπάρχουν διαφορές. Σε αυτό το πρωτότυπο έχουμε μια μικρή γεύση από το ταμπλό και είναι όπως έχουμε δει σε όλες τις νέες BMW.

Όπως και η επόμενη BMW Σειρά 7, η νέα Σειρά 5 θα έρθει σε τρεις εκδόσεις. Μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση που πιθανότατα θα ονομάζεται i5, μια έκδοση PHEV και φυσικά μια έκδοση με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η έκδοση i5 EV φυσικά θα φαίνεται ελαφρώς διαφορετική από μπροστά. Το BMW i5 θα μπορούσε να μοιραστεί μερικές από τις προδιαγραφές του BMW iX xDrive40: έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος και προαιρετικά έναν επίσης στον μπροστινό άξονα, με συνδυασμένη απόδοση 300 ίππων που επιτρέπει τα 0-100 km/h σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, και μια μπαταρία 70 kWh με αυτονομία άνω των 400 km.

Η BMW θα μπορούσε επίσης να ενσωματώσει μια παραλλαγή με μπαταρία 100 kWh και 500 ίππους. Το BMW i5 θα ανταγωνίζεται το Tesla Model S ακριβώς όπως το Mercedes EQE που αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα. Οι εκδόσεις με κινητήρες καύσης πιθανότατα θα έχουν μια γκάμα βενζίνης και ντίζελ και αργότερα θα δούμε φυσικά και την έκδοση Touring. Το ντεμπούτο είναι ακόμα μερικά χρόνια μακριά, με τη Σειρά 5 να κυκλοφορεί το 2023 ως μοντέλο του 2024.